ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1101 Act VI – 't Scheldt

1101 Act VI

De Standaard Weekblad, 15 juni. Een mooie cover en een uitdagende titel. 10 jaar homohuwelijk. Holebi’s geven het goede voorbeeld.

We wisten natuurlijk dat we voor uitstekende mode-ontwerpers, geslaagde balletdansers, gedreven designers en vaardige haarkappers het best in de homo-wereld gaan zoeken. Daar geven ze de toon aan. Maar in het huwelijkse leven? Interessant! De titel binnen in ging nog een versnelling hoger ‘Hetero’s kunnen nog iets leren van ons’, aldus de journaliste die in de daaropvolgende inleidende paragraaf zowaar stelt dat volgens onderzoek blijkt dat koppels van hetzelfde geslacht gelukkiger zijn dan hetero-koppels. Helaas stond er geen bronvermelding voor dat ‘onder-zoek’. Aangezien gelukkig zijn het hoogste streven is voor de mens baren deze s
tellingen toch wel opzien. Wij die dachten dat homo’s het zo moeilijk hadden (cfr. hogere zelfmoordcijfers , meer depressies…) worden nu met een meer dan geruststellende mening geconfronteerd.Enige vorm van argwaan borrelde echter bij ons op wanneer tussen al deze jubelberichten de journaliste van dienst, ene Ann-Sophie Dekeyser, de juiste obediëntie aangedaan is. Ze schrikt overigens niet terug om (licht narcistisch) haar eigen situatie uitgebreid uit de doeken te doen (over vrouwtje-mannetje in haar huidige relatie, vuilnisbakken buitenzetten, banden verwisselen, gaan shoppen, etc… we besparen u de details).Over uzelf beginnen leuteren als betrokken partij is natuurlijk de beste manier om de geloofwaardigheid van de aangebrachte stellingen aan te tasten. Een Antwerpenaar over Antwerpen horen stoefen is niet direct de beste manier om een juist beeld te krijgen over de Koekestad.Het artikel is uiteraard erg selectief. Zo heeft men het amper over het zéér beperkt aantal holebi-huwelijken in België. Slechts 1 000 per jaar. Aantal andere huwelijken in België? Ruim 40000. Per jaar. Er zijn dus 40 keer meer hetero-huwelijken dan homo-huwelijken. Toch zijn die van de homo’s beter. Misschien hebben ze dan ‘betere’ echtscheidingscijfers? Helaas, de gedreven journaliste slaagt er niet in hier cijfers over te vinden, geeft ze zelf toe. Terwijl ze voor het rapen liggen op de website van de federale overheid www.belgium.be. Het aantal echtscheidingen is kennelijk zo hoog dat men in het artikel warempel een gescheiden koppel aan het woord moet laten als testimonial (Truus Druyts).
Misschien geven homo’s die bij elkaar blijven een diepere betekenis aan hun relaties? Zijn ze trouwer? Helaas. Dekeyser pakt zowaar uit met een Amerikaans onderzoek (San Diego University) waaruit blijkt dat 15 % van de getrouwde hetero’s seks buiten het huwelijk blijkt te hebben tegenover… 58 % bij mannelijke homo-koppels. Maar, jubelt de journaliste, aangezien 40 % van deze scheefgangers erover praten met ‘hun man’ (en … toestemming krijgen voor dit overspel), tegen slechts 5 % van de hetero-koppels is dit allemaal positief (anders zou ze ‘t niet vermelden); homo’s geven duidelijk het goede voorbeeld ‘want ze praten meer over seks’. Anders gesteld: massaal vreemdgaan is Oké, want in de meeste gevallen geeft manlief zijn zegen.Grote conclusie van De Standaard: ‘misschien ligt daar wel de mogelijke verandering voor het huwelijk; de monogamie die in vraag gesteld wordt’.Aangezien homo’s instaan voor 2,5 % van de huwelijken, doch massaal vreemdgaan en dit oké lijken te vinden, moet de rest dergelijk gedrag aanvaarden (uiteraard, dit behoort tot het privéleven) doch ook liefst als norm aannemen. Dit zou dus ‘het goede voorbeeld’ zijn; we moeten met z’n allen beseffen dat we fout zijn om in het woord ‘trouwen’ het begrip ‘trouw’ belangrijk te vinden, als de kern van de zaak te beschouwen. Wat een zever. Ach. Bij de lancering van het homo-huwelijk zei een goede vriend (zelf homo) dat hij er grondig tegen was. ‘We gaan ons belachelijk maken; enkelingen gaan zich aanstellen en met hun excessief gedrag alweer een verkeerd beeld schetsen van de doorsnee-homo’. Waarop hij een vergelijking maakte met de Gayparades, waar de heren-met-pluimen-in-hun-gat samen met de bebaarde-vijftigers-in-het-leer ook niet echt door iedere homo gesmaakt worden. Wij van onze kant wensen iedereen veel geluk en harmonie toe in zijn/haar relatie. Die hopelijk wederzijds respect inhoudt. En trouw zijn aan elkaar is hopelijk nog altijd een mooi bewijs van respect; van gelijkheid. Is gelijkheid overigens niet het streven van zowat elke holebi-organisatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *