ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1100 Even – 't Scheldt

1100 Even

MARTINIANUS    

Martinianus en Processus waren cipiers van de Mamertijnse gevangenis waar Petrus en Paulus volgens de traditie in afwachting van hun marteldood gevangen zaten. Ze werden allebei door de prediking van Petrus bekeerd en wilden zich laten dopen. Petrus liet op wonderbaarlijke wijze het water dat voor de doop nodig was uit een rots stromen. Nadat rechter Paulinus lucht had gekregen van hun bekering, probeerde hij hen tevergeefs met afschuwelijke folteringen op andere gedachten te brengen. Ten slotte liet hij hen onthoofden op de Via Aurelia. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***’t Oog van de boer doet meer dan zijn beide handen***VOLKSWEERKUNDE     Is in juli de morgen rood, ’s avonds verkeert het weer in nood.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Gods molen maalt langzaam maar (vreselijk) fijn***DEFINITIE     In een ons toegestuurd briefje over Karel de Gucht werd hij omschreven als een ‘arrogante lul, undercover-agent van het paleis!’. Zeer origineel…***Oude kraaien zijn kwaad te vangen***GOED MAN, DIE GUTMAN     Heel goed man! Howard Gutman, Amerikaans ambassadeur tot 23 juli 2013, werd in de bloemetjes gezet door de unitaristenclub Belgische Unie-Union Belge. Niet omdat hij onbeschermd prostituees opzocht in de Brusselse bosjes, zo wordt beweerd in de Amerikaanse media, maar omdat hij alle 589 Belgische gemeenten had bezocht en omdat hij enkel federale ministers ontmoette als hulde aan onze tricolore eenheid.Met zijn overslaande stem galoppeerde hij tijdens zijn vier jaar dienst gretig doorheen allerlei fluttige showprogramma’s en in ‘de stad Mortsel’ kwam hij zich zowaar verontschuldigen voor de goedbedoelde VS-bombardementen tijdens de oorlog. Sindsdien is het eigenlijk in Mortsel nooit meer vooruit gegaan.We nemen aan dat deze stimulerende belgicist in Brussel uitsluitend tweetalige hoeren besteeg. Gelukkig voor hem vindt men hier een in de billen knijpende coureur nog net iets erger.P.B.  ***Ledigheid is hongers moeder en van diefstal volle broeder***RECLAME     Anja Stern von-ab-in-den-Urlaub maakt reclame voor reizen. Ze is echt actueel: ‘In der Türkei können Sie was erleben’ verstuurt zij als werving…Inderdaad. Kom kijken hoe wij manu militarisch burgers neerslaan. Of ze desnoods doodschieten als wij ze geen jarenlang opsluiten…***Het geluk staat niet stil voor iemands deur***PLAT OP DE BUIK     Binnen Antwerpse CD&V-kringen valt te horen dat hun twee schepenen zich beklagen over de N-VA-dominantie bin-nen het Schepencollege. Wat hadden ze dan verwacht? De weggedeemsterde christendemocratische afdeling in de stad heeft ten onrechte nog 5 zetels binnengerijfd op de kap van de vermaledijde Stadslijst met de sp.a om prompt daarna doodleuk voor het project van Bart de Wever te kiezen. Übertsjeef Marc van Peel kon het allemaal bitter weinig schelen, zolang hij zijn havenpost kon blijven bezetten. Pardon bezatten.
De frustratie nooit minister te zijn geworden spoelt deze Faust van de CD&V op meer dan regelmatige basis vakkundig weg met sloten jenever. ‘Wittekes’ in een poging zijn zwarte ziel te zuiveren. ‘Wat zitten wij die vrijdagen in het College te doen?’, verzuchtte hij recent tegenover politieke opponenten. ‘Die kliek van De Wever beslist alles en wij zitten er bij voor spek en bonen’, brabbelde hij.
Zijn politieke handpop Philip Heylen vindt het minder erg. Zolang deze nar snoepreisjes naar New York mag maken, komt zijn manische fase niet in het gedrang. Zijn hofhouding klaagt steen en been over zijn Diva-kapsones, maar na alweer een ontlading in een gezellig hotel in Keulen ervaart de Cultuurschepen ook zijn zwartgallige kant als minder nijpend.
Tot in de toiletten van Turkse eethuizen op het Zuid hangen intussen de affiches voor Heylens jaarlijkse Zwoele Zomernacht, waarop hij zich telkens wenst te profileren als de populairste schepen van de Stad. Tevergeefs, want in 2018 zal de Antwerpse CD&V onvermijdelijk zijn verdampt. En dat ondanks de nakende coalitie tussen de christendemo-craten en de nationalisten in de volgende Vlaamse regering.
Zelfs in Iran had de kiezer nog meer kans op politieke verrassingen.Johan Steels***Een geworpen steen, een geschoten pijl en een gesproken woord zijn niet te herroepen***V V V V IS WEG     Het heeft lang geduurd maar uiteindelijk hebben ze dan toch het Vieze, Vuile, Vulgaire Vetzakske bij VTM doorgestuurd! Salut Paul.***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *