ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1100 Act 3 sp.a – 't Scheldt

1100 Act 3 sp.a

Gezellig ouderwets socialisme daar op het sp.a-congres in Leuven.

Freya droeg haar slimme bril en haar toekomstige voorganger Daniël Termont zette meteen de toon door liever de term socialisme te horen dan sociaal-democratie. Gelijk heeft de volkse burgervader van Gent. Wat heeft socialisme immers met democratie van doen?
Ah, Gent, het paradijs voor de illegalen. Het OCMW daar moedigt hen via vlot in te vullen documenten aan om zeker gebruik te maken van medische voorzieningen zoals apotheek, tandarts, hippe protheses en nog zoveel meer lekkers.
Amai, mijn oor!’, dacht iedereen verschrikt toen veteraan-zeveraar Willy Claes het woord vroeg. Wou hij zich uitgebreid verontschuldigen voor zijn Agusta-perikelen? Ging hij benadrukken dat zijn tweede vrouw echt geen kapster was? Of het ergst van al: zou hij na het congres optreden? Niets van dat alles. Hij roerde de oorlogstrom tegen het casinokapitalisme ter verdediging van de kleine man. Willy, rood maar niet van schaamte, juichte de ‘fenomenale tekst’ van het congres toe en iedereen kreeg tranen in de ogen. Niet omdat de ooit in schande afgedropen Secretaris-Generaal van de NAVO het over de kleine man had, maar omdat hij eenvoudigweg het beste was dat ze daar nog in huis hadden.
Niemand rook onraad, behalve staatssecretaris John Crombez die de vage geur van fraude als geen ander herkent. Voorzitter Bruno Tobback, gezegend met het irritante stemgeluid van een dokter met slecht nieuws, trad op als het lokale ettertje dat elk moment dreigt zijn papa van stal te zullen halen.
Het nieuwe kiespubliek van de sp.a? De gebruikelijke misnoegden die zich hebben bezeerd aan het sociale vangnet, de klodders met een hoofddoek die je door de stedelijke straten ziet waggelen, arbeiders met een bediendencontract, zelfverklaarde vakbondshelden, ecologisten op sandalen, wereldvreemde intellectuelen en uitgemergelde onderwijzers met een maagring. Kortom, terug in de tijd. Jammer van de Teletubbies.
Steve Stevaert had tijdig ingezien dat de hapjes voor veganisten iets anders inhielden dan hij had gehoopt, Frank Vandenbroucke had per ongeluk zijn uitnodigingskaart verbrand en Patrick Janssens had net een afspraak met zijn trauma-therapeut. Weg met het centrum, leve de randjes. De Rode Broeders komen U bevrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *