ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1099 Even – 't Scheldt

1099 Even

ADELBERT

De legende wil dat hij in de zevende eeuw is geboren als een Ierse prins, die echter zijn vaderland verliet om in Holland samen met Willibrordus het evangelie te prediken. Door een actieve geloofsverkondiging wist hij de bewoners van West-Friesland en het Kennemerland zo ver te krijgen dat ze hun Germaanse goden omwille van Christus afzwoeren, maar hij trok zich ook graag terug in zijn zelfgebouwde hut om te kunnen mediteren en studeren. Velen zochten hem daar op. Hij zou rond 740 zijn overleden. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Men moet doen lijk het gezelschap***VOLKSWEERKUNDEAIs de eerste juli regenachtig, heel de maand blijft twijfelachtig.

Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Men verlaat geen beddenwinkel zonder enige pluizen mee te dragen***PASCALLEKE    ‘Kom Pascalleke, geef er eentje’. Kampioen-ambetanterik Pascal Smet (sp.a) hoopt ooit voor de verandering een Braziliaanse Bed and Breakfast te openen, gaf hij eens toe. Wel, als hij last van zijn veranderingen heeft, dan moet hij die niet opdringen aan het Vlaams onderwijs. ‘Men mag de roede niet sparen’, klonk het vroeger als wijze raad. Wie dus gretig de knuppel hanteert kan het ver brengen.Net zoals Serge Muyters die als Antwerpse korpschef zijn flikkerlicht op de onderwereld gaat laten schijnen. Hopelijk is hij meer onderwezen dan Smet, alias ‘Pas-kwalleke’ op zijn Frans.Pico Bello   ***Zwijgen en denken kan niemand krenken***DE KONINCK     Op het hoogste niveau en alle argumenten van tafel vegend had de Moortgat-directie twee jaar terug beslist dat het café rechttegenover de brouwerij ‘de Koninck’ – bekend als ‘Het Pelgrimmeke’ niet zou heropenen.
Wij brachten toen het bericht in primeur. Bij de brouwerij schrok men van de reacties. Dat het café zo bekend was, zo geliefd bij de Antwerpenaar was de Breendonkse directie ontgaan. Er is in deze buurt gebrek aan een goed café, eetcafé, taverne of bistro.Het Pelgrimmeke gaat toch terug open, herriep de directie.Laat ons hopen dat zowel de ‘kop’, de ‘boerenomelet’ als de ‘gist’ er zoals vroeger te verkrijgen zal zijn. En dat ze niet – zoals in ‘De Hand’ – er schuins tegenover gelegen en ook van de brouwerij – het worstenbroodje met Verloren Maandag bijna ijskoud serveren…Sinjoor***De mond zegt wel wat het hart niet meent***MANDELA     Ik schreef een briefje aan onze correspondent in Zuid-Afrika met het verzoek om een In Memoriam voor te bereiden over Mandela. Ik kreeg een uitgebreid artikel maar het viel me op dat hij niet vermeld had dat bij de aanhouding van Mandela deze genoeg dynamiet bij zich had om een ganse stad op te blazen.Ik kreeg volgend antwoord: ‘Ek kon nie die woorde ‘genoeg plofstof om ‘n hele stad op te blaas’ vind nie, maar wel die woorde ‘tonne plofstof’.***Een jonge ledigganger, een oude bedelaar***

hh naakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *