1098 Act II – 't Scheldt

1098 Act II

In een opiniestuk in De Standaard maakt eurocommissaris Karel de Gucht brandhout van de N-VA in het algemeen en Antwerps burgemeester De Wever in het bijzonder.

In bewoordingen die je misschien zou verwachten van iemand die net oneervol ontslagen is, door zijn vrouw aan de deur gezet en een driehonderdtal bijensteken heeft opgelopen. Enkele citaten. ‘Een kermis wordt verplaatst à la tête du client, en met voetbalclubs wordt gemarchandeerd als waren het Monopoly-straten. Als dat de ethische gemeenschap is waar Bart De Wever voor staat, zit Vlaanderen met een probleem’.
De eerder gemaakte uitschuiver over de 250 euro die niet-Belgen moeten betalen als ze zich voor het eerst willen inschrijven, EU-burgers inbegrepen, is naar mijn oordeel (…) ronduit onethisch (…) en zelfs ronduit grof’.
‘Zodra het aan de macht is, laten bestuurders zoals hij hun ethische koran vallen om de kermis te verplaatsen ter wille van enkelen  of om de stadskas te saneren op de kap van de zwakkeren’.
We moeten af van het complex dat alleen iemand die te kwader trouw is de N-VA van Bart de Wever kan verdenken van dit soort bekrompen nationalisme’.Nu vragen wij ons toch af wat De Gucht bezielt, want als hij de ketel verwijt zwart te zijn, dan is  zijn pot minstens even zwart. Is het ethisch om met ‘toevallige’ voorkennis Fortis-aandelen te verkopen daags voor het debacle van de bank?Weiger je de Bijzondere Belastinginspectie inzage in je financiën als je niets te verbergen hebt?
Vraag je én krijg je zonder blozen Europese landbouwsubsidies voor je Toscaanse buitenverblijf?
En hoe zat die constructie rond de verkoop van het Veurnse gerechtsgebouw ook weer in elkaar?
Tja, we hebben het ook maar van artikels in de kranten, maar waar rook is, is toch vuur? Een vlam is overigens het heetst waar hij blauw kleurt…Bizar, die uithaal van De Gucht naar het ‘platvloerse’ beleid en de ‘kromme ethiek’ in het Schoon Verdiep, want de beslissingen die hij zo rabiaat aanvalt, werden toch ook genomen door zijn Open VLD-vriendin Annemie Turtelboom.Of zou de eurocommissaris voor Handel een comeback naar de nationale politiek bedisselen?
Op zijn teen getrapt omdat heel wat Europese lidstaten zijn idee om 47 procent taks te heffen op zonnepanelen uit China maar zever in pakskes vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *