ACTUEEL: Diefstal door de SP.A? Dient André Gantman klacht in? – 't Scheldt

ACTUEEL: Diefstal door de SP.A? Dient André Gantman klacht in?

Er was de laatste dagen heel wat te doen over het gebruik van de slogan ’t Stad is van iedereen. De sp.a, nog altijd aan het pruilen om de verloren verkiezingen (Gène Bervoets heeft al drie nieuwe kostuumpkes moeten kopen), achtte het nodig om deze slogan tijdens haar 1 mei stoet mee te dragen en uit te gillen.

De reactie van het Stadsbestuur was helder en terecht: hier wordt geraakt aan de intellectuele eigendomsrechten. De slogan en het logo zijn immers wettelijk beschermd; je mag er dus geen gebruik van maken…

Herinner u de scènes midden juli 2010. Toen wilde de Limburgse gouverneur met een vliegtuigje (tijdens de Tall Ships dagen) over Antwerpen vliegen, met een spandoek met daarop de gekende stralende A en de slogan ‘de Limburgers heten A welkom’. Geef toe, goed gevonden. Onderschat Limburgers niet.

Mislukt burgemeester Patrick Janssens kon er niet mee lachen (dat kan hij trouwens nooit). Wij citeren het Nieuwsblad: Die belde onmiddellijk naar de Limburgse gouverneur Herman Reynders. ‘Die heeft ons verzekerd dat er geen stralende A op dat spandoek te zien zal zijn’, zegt Bart Govaert, woordvoerder van burgemeester Janssens. ‘Wat ons betreft mag er alles opstaan, zelfs een grote rode A, maar niet het gedeponeerde logo van onze stad’.

Terzijde: ook socialist Bart is na de verkiezingspandoering ‘goed terecht gekomen’. Vanaf december (net voor de machtsoverdracht…) is hij coördinator Antwerpse Cultuurcentra, aldus zijn LinkedIn pagina. Wat deze functie inhoudt is hij nog zelf aan het uitzoeken. Wij ook. Wat er tussen het tiental autonoom fungerende cultuurcentra ‘gecoördineerd’ moet worden is totaal onduidelijk. Kennen zij het bestaan van deze functie al?

Terug naar de kern van de zaak. De ene dag stelt de sp.a via Patrick Janssens dus dat de ‘stralende A’ een gedeponeerd logo is, waar iedereen met zijn vingers af moet blijven, de andere keer stelt kakelmie Yasmine Kerbache, aangesproken voor haar delict ‘waar houdt de stad zich mee bezig’.

Kunt u nog volgen? Mogen we de stad Antwerpen een tip geven? Vrijgevig en adequaat zoals we altijd zijn (cfr. Antwerp Headquarters)? Yasmine, Maya, Norbert, Leen en andere sp.a-ers riepen (kirden) de slogan niet alleen, ze droegen hem ook mee. Wie de foto’s bekijkt (GvA, 7/5/2013) herkent duidelijk het ‘spandoek’ dat het gezelschap vasthoudt. Dit is een zware ‘toile ciré’ banier die door de Stad aangemaakt werd om aan nadarhekken te hangen (je ziet de bevestigingsringen, Maya haar vinger steekt door zo’n ring, dan heeft het brave kind ook eens een ring rond haar vinger).

Dergelijke doeken zijn niet alleen duur, ze zijn ook eigendom van de Stad. Van U en van mij. De dames en heren socialisten hebben dus iets in hun bezit dat ze niet mogen hebben. Wij laten in het midden of ze het doek gestolen, geheeld of ‘gevonden’ hebben. Ze geven in ieder geval het slechte voorbeeld. Van andermans spullen blijf je af.

Noot : er is overigens weer een bewijs van de sp.a-gezindheid van GvA. Onder de verslaggeving (nog altijd terug te vinden op de website van GvA) stond dus een foto met de sp.a-prominenten, het spandoek en daarachter … een bos van PvdA-vlaggen.

Deze foto is gisteren gewisseld: er staat nu een foto met hetzelfde gezelschap, doch zonder de PvdA vlaggen.

***

Dit artikel verscheen in het oude ‘t Scheldt op 21 mei 2013 met als referentie: 1094 Hfd

***

Oeps je hebt geen abonnement. Kies een abonnement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *