ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1093 Act Hfd – 't Scheldt

1093 Act Hfd

 

martensDe oud-premier heeft het – onder zijn beleid – mogelijk gemaakt dat abortus in dit land werd toegelaten. Toen Koning Boudewijn weigerde om die wet te ondertekenen regelde Wilfried Martens het zo dat deze toch werd goedgekeurd: hij schoof de koning opzij.
Dat was niet erg katholiek en evenmin erg wettelijk.
Wilfried Martens scheidde van zijn echtgenote, wat alweer niet erg katholiek is. Maar sinds deze is overleden staat niets meer een hypocriete terugkeer naar de Rooms-katholieke stal in de weg.
Kunstschilder-tekenaar Herman Denkens maakte indertijd passende abattoirspotprenten voor ‘t Scheldt over de ‘katholiekWilfried Martens en abortus.
Wilfried Martens huwt vandaag, 27 april 2013, in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Daknam. Dat is een katholieke kerk. De parabel van de verloren zoon herhaalt zich want er is in de hemel meer vreugde… enz.
Tussen zijn eerste huwelijk en dat van vandaag werd hij ook vader van een tweeling. Om zeker te zijn van zijn Roomse instelling: werd de tweeling katholiek gedoopt?
De vraag stelt zich natuurlijk of de pastoor van Daknam-Lokeren wel… katholiek is.
De hypocrisie viert hoogtij vandaag. Maar, wij brengen een welgemeende hulde aan de man die opnieuw de kerk ontdekt heeft. De verloren zoon is teruggekeerd. Hij gaat op huwelijksreis naar Israël. Dat heeft niets te zien met hypocrisie.
Wilfried Martens zal in Vlaanderen bekend blijven als de man van de abortus, als de man die een koning opzij schoof.
Hij zal berucht-beroemd blijven als de hypocriet bij uitstek die uiteindelijk terug katholiek werd…martens pist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *