ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1091 Radiopr – 't Scheldt

1091 Radiopr

Zo drukte Mgr. Cardijn het toen toch wervend uit, om over Cyriel Verschaeve maar te zwijgen.Dus: nieuwe Midden– of gewoon Oostfronters die vandaag de dag naar Syrië trekken. De tv-beelden – zeer zorgvuldig geselecteerd en uitgekozen – laten wel de gruwelen zien begaan door de troepen van Assad maar de plunderingen, overvallen, verkrachtingen door de tegenstanders van Assad worden niet getoond op de beeldbuis.Was er, wat de vroegere Oostfronters betreft, bijna uitsluitend sprake van idealisme dan kan men nu bezwaarlijk dat argument aanhalen. De vrije toegang tot onbeperkt moorden, stelen, verkrachten moet toch wel een zeer doorslaand argument zijn om vrijwilligers vanuit Borgerokko naar Damascus te lokken. Hier worden dergelijke activiteiten niet zo op prijs gesteld… Zoals steeds in de geschiedenis blijkt het ene idealisme helemaal niet hetzelfde als het andere.Opmerkelijk was het feit dat een neef van het groen intellectueel talent Fatima Bali naar Syrië is getrokken. Dat is tenminste wat men noemt de daad bij het woord voegen. Wie naar Fatima luistert heeft het zeer moeilijk om haar te verstaan: zij spreekt dergelijke wartaal waarbij men nooit te weten komt of kan uitvinden of zij voor of tegen iets is.Ik was met de Paasdagen in Wenen en ik had het geluk twee voorstellingen bij te wonen van het Joods-Weens cabaret ‘Das Letzte Erfreu-liches Operntheater’.

’t Scheldt bracht reeds in 2008 een uitgebreid verslag over een opvoering in dat theater. Het is verwonderlijk dat noch in de toeristische Weense ‘uitgaanskalender’, noch in de lijst van Opera-Operette-Cabaretvoorstellingen dit theater is opgenomen. Nochtans blijkt elke voorstelling uitverkocht. Het kleine zaaltje – vroeger een bakkerij – biedt plaats aan zeventig toeschouwers. Het is een politiek cabaret waarbij de lach niet uit de lucht is. Meestal biedt het cabaret een persiflage op een of andere opera/operette, waarbij het publiek tot meezingen betrokken wordt. Ik kan u een voorstelling ten zeerste aanbevelen.Bij een wandeling in Wenen zag ik toevallig in de straat waar mijn hotel gevestigd was voor een gevel drie kleine koperen tegels in het voetpad telkens met verwijzing naar iemand die daar gewoond heeft maar in de oorlog opgepakt werd en gedeporteerd. Een vierde tegeltje deelde mee ‘In dieses Haus wurde die Lederriemenfabrik arisiert’.Ook in Antwerpen was er een poging om dergelijk herdenkingssteentjes te plaatsen. De reclameman, salon- en kaviaarsocialistische ex-burge-meester Patrick Janssens heeft dat verhinderd: hij boog voor de druk van de allochtoonse islamitische gemeenschap van Antwerpen die zich fel daartegen verzette. In de plaats van op ettelijke plaatsen in de stad herdenkingssteentjes in het voetpad te hebben werd een kleine gedenkplaat in het stadhuis geplaatst.Einde van deze maand april verschijnt het oerdegelijke ‘Journaal’ van Mark Grammens voor de laatste maal. Zijn stem zal zwijgen en dat is jammer. Hij bracht om de veertien dagen een aparte onafhankelijke kijk op de politieke gebeurtenissen in dit land. Wij wensen Mark het allerbeste toe. De redactie van Gazet van Antwerpen blijft halsstarrig, koppig een linkse koers volgen. Deze week bracht Lex Moolenaar interviews met een vijftal politieke debielen waaronder Fatima Bali, iemand van het communistische KifKif en jawel Abou JahJah. Een betere selectie om nog meer lezers van de krant weg te sturen is niet denkbaar.Naast de titel die wij hem toekenden als Koning Onbenul 2012 komt hij, zonder enige concurrentie, in aanmerking voor de titel ‘Allochtonenknuffelaar eerste klas’.De vraag die zich echter stelt is deze: wanneer grijpt ‘Hasselt’ in, hoelang duldt de directie van Concentra nog dat een stelletje achterlijke vuurrode scribenten de krant naar de dieperik helpt? Hoelang mag deze redactie Gazetervoor blijven zorgen dat de lezer wordt weggestuurd?
De oplage van deze eertijds glorierijke krant zakt steeds dieper en ze mogen de oplagecijfers blijven manipuleren: het getal van 50 000 exemplaren ligt nabij.
Noteer dat het ooit 250 000 was. Maar toen was de rechtse krant van de Linkeroever leesbaar.Goeden avond beste luisteraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *