ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1090 KA – 't Scheldt

1090 KA

Siegfried Bracke heeft het mij eindelijk na al die jaren duidelijk doen worden. In De Standaard van 12 april 2013 zegt onze bekeerde Vlaamsnationalist ineens dat de socialisten gelijk hebben, nu ja deze keer toch weer. Hij heeft het over het punt dat Duitsland en Europa beslist hebben om in de toekomst geen slechte banken meer te redden op de rug van de belastingbetaler. De rekening zal gepresenteerd worden aan de gulzige beleggers die graag acht procent intrest opstrijken in Cyprus, Italië of Spanje, in plaats van de nul procent voor de voorzichtige beleggers in Duitsland. Eindelijk.Maar niet iedereen denkt er zo over.

Het economenvolk, met de alomtegenwoordige Paul de Grauwe op kop, vindt dat het vertrouwen in de banken niet mag geschokt worden (in Banks we trust). Van spaargeld blijf je af, titelde ook Het Laatste Nieuws van 19 maart 2013 over de hele frontbreedte. Toen ging het over het spaargeld van die arme Russen op Cyprus. Even later sloten de socialisten, die tegenwoordig Het Laatste Nieuws lezen, zich daar volmondig bij aan.Voorzitter Bruno Tobback vindt dat de veiligheid van het geld verzekerd moet zijn. Een sos die het geld wil redden, ook het grote geld.
Zelfs de amadezen van Peter Mertens laakten de holdup op het geld in Cyprus. Het is best oneerlijk als zuurverdiende spaarcentjes plots gestolen of verdwenen zijn.Maar wie moet voor die oneerlijkheid opdraaien?
Onze progressieve vrienden hebben weliswaar hun geloof in een Immanente gerechtigheid (in God we trust) verloren, maar zijn nu voor de Alomtegenwoordige gerechtigheid van de Staat (in the State we trust). Als iets niet eerlijk is, dan zegt de Staat voortaan: kijk, ik maak alles goed, niemand gaat verloren.Bejaarden met een klein pensioen komen niet toe om het rusthuis te betalen, en de kinderen vertikken het om bij te leggen: geen probleem, in progressieve gemeenten doet het OCMW het wel, dus eigenlijk de buren die nog belasting betalen.
Uw vroegere echtgenoot betaalt zijn alimentatie niet: geen probleem, u kunt het bij de Fiscus krijgen. De Dienst Alimentatievorderingen (DAVO) telt haast meer ambtenaren dan de BBI.Dexia heeft jarenlang Sinterklaas gespeeld, bijvoorbeeld met intrestbeloften van 13 % aan de gemeentebesturen; nu is het failliet: geen probleem, de eerste minister heeft alles geborgd.
Italië, Spanje, Portugal, … , kunnen alleen nog geld krijgen door 8 % intrest of meer te beloven: geen probleem, de EU moet al die loze beloften overnemen.*
brackeDe progressieve illusie in het hoofd van Siegfried Bracke (in Trust we trust).
http://www.brusselsjournal.com/node/5051: Pleiten Tobback en De Grauwe voor Oneindige Staatsgarantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *