ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1080 Even – 't Scheldt

1080 Even

HIËRONYMUS    

Hiëronymus is rond 1481 in Venetië geboren en streed met het Venetiaanse leger tegen de Liga van Kamerijk. Na zijn priesterwijding in 1518 wijdde hij zich aan de zorg voor weeskinderen en de redding van prostituees. Hij richtte de orde van de somaskers op. Hij stierf in 1537 en werd in 1767 heilig verklaard.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Met graantje bij graantje krijgt de hen de krop vol***VOLKSWEERKUNDE     In februari al de lente, dat geeft brood zonder krenten.
Bron: Het kalender weer-spreukenboek Uitg. Davidsfonds***Men kan niet boteren voor de melk geronnen is***D-DT-T     Om de meer dan talrijke D-DT-T-fouten in Gazet van Antwerpen drastisch te verminderen zal Concentra een ‘corrector’ in dienst nemen. Niet iemand die de taal beheerst maar wel iemand die gebuisd werd bij de laatste verkiezingen. Hij/zij moet dan wel kunnen lezen en schrijven.Sinjoor***Hij moet veel brij hebben, die elk de mond wil stoppen***KOPPIG VOORTDOEN     De wierook bij Gazet van Antwerpen die weelderig wordt verspreid voor verkeerde figuren zodat lezers de krant afzeggen, wordt nu ook gebruikt om lof toe te zwaaien aan een zekere Patrick Vanoppen, eigenaar van Beerschot.Sinjoor***Is de brok groot, men moet er de mond naar zetten***EDDIE VERONTRUST eddy   Eddie euh Merckx zeer verontrust na de ‘bekentenissen’ van Lance Armstrong.
Je zou voor minder…***
Gegeven brokken zijn gauw gegeten***LIESBETH     De geneticus George Church beschikt over DNA-materiaal van een Neanderthaler. Amper 33 000 jaar oud en klaar om te reïncarneren. Deze dokter Frankenstein is op zoek naar ‘een avontuurlijke vrouw’ die als draagmoeder wil fungeren.Alsof er nog geen primitiefjes genoeg in onze samenleving rondzeulen. Is dit geen ‘uitdaging’ voor Liesbeth Homans? De Antwerpse OCMW-voorzitster zit volop in een echtscheiding en beschouwt wellicht toch zowat alle mannen als echte Neanderthalers. Een klein Vlamingetje baren dat geen Belgische bindingen of herinneringen heeft.De N-VA-top is al laaiend enthousiast over dit pittige project.Siegfried Bracke wil peetoom worden als de kleine in Gent komt wonen en Jan Peumans zegt dat het wezentje nu reeds aanvoelt als familie. Jan Jambon wil zijn komende zielsverwant best tot ereburger van Brasschaat uitroepen en Geert Bourgeois bereidt een inburgeringspakket voor om U tegen te zeggen.
Theo Francken is de enige tegenstander omdat hij vreest dat een N-VA’er die er uitziet als een skinhead imago-beschadigend is. Als de Neanderthaler groot genoeg is en vooral onafhankelijk genoeg is, kan hij gouverneur van Oost-Vlaanderen worden (indien de Zeer Open VLD het daar mee eens is). Liesbeth mama van het jaar!Pico Bello***Men moet niet met de paal komen als het brood in de oven is.

niet gelukkig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *