ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1079 Even – 't Scheldt

1079 Even

BRIDGET VAN IERLAND

Bridget leefde in Ierland en is rond 525 gestorven. Ze koos al op zeer jonge leeftijd voor een religieus leven en zij was stichteres en abdis van het grote klooster in Kildare. Ze wordt het vurigst vereerd in Ierland, waar ze de belangrijkste heilige is na de H. Patrick (die haar gedoopt zou hebben), maar haar verering heeft zich ook elders verbreid.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Een kleine haard behoeft slechts weinig hout***VOLKSWEERKUNDE     Een donkere februari maakt een goede oogst.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. DavidsfondsHertrouwen, herbakken en herboteren zijn drie dingen die niet en deugen***NIEUWJAARSRECEPTIE VB     In ’t Pakhuis aan de Vlaamse Kaai hield de Antwerpse koepel van het VB (Vlaams Belang) haar nieuwjaarsreceptie. Het werd een gezellige en ongedwongen samenkomst van al degenen die hun nestwarmte trouw zijn gebleven.
Enkele verloren schapen hadden de omweg naar de N-VA verlaten om terug te keren naar ‘het origineel’. Koepelvoorzitter Jan Penris benadrukte dat het VB er eerder voor de kleine man is dan om slaafs de VOKA-agenda te volgen.
Jongerenvoorzitter Tom van Grieken bezit duidelijk politiek talent, maar dat belette niet dat de overtuigden tijdens zijn speech hun eigen babbeltjes voerden. Een grieperige Filip Dewinter had wel voldoende adrenaline verzameld om in zijn toespraak de puntjes op de i te zetten. De actualiteit rond moslim-ontsporingen levert daarbij zowat dagelijks munitie die zijn argumenten kracht konden bijzetten. De blonde ‘Bangelijke’-bieren van de huisbrouwerij werden gepakt dat het een lieve lust was en het goedgemutste van de militanten werkte aanstekelijk. Toch besefte iedereen dat de tocht door de woestijn nog een bangelijk poosje kan duren.Gezien er geen ruzie op het programma stond was de pers – op ’t Scheldt na – thuisgebleven.Johan Steels  ***Zonder oorden krijgt men geen boter***WOORDENHet is tegenwoordig een hele uitdaging om mensen te vermijden die om de haverklap beweren dat hun banale bezigheid ‘een uitdaging’ is. Het ontlopen van clichés vergt eveneens flink wat van ons uithoudingsvermogen. Politici en ambtenaren zeggen steevast ‘Normaal gezien wel’ als ze in hun antwoord een simpel ja of neen willen inslikken. ‘Ik neem het mee’, belooft de mandataris die al vergeten is wat we vroegen. ‘Dat koppelen we terug naar de administratie’, burpt de onwetende verkozene op een receptie vol onbekende misnoegden. ‘U hebt daar een punt’, repliceert onze tegenstander op verongelijkte toon. ‘Dat zou ik eens moeten opzoeken’, stamelt de impact-expert die de vraag niet had zien aankomen.‘Tandembaby’s’ is dan weer zo’n omzwachteld woord voor kindjes van dames die baarmoederlijk aan lossen en laden doen, maar daar een romantische definitie omheen willen strikken.‘Frietchinees’ was het woord van het jaar voor de taalbaronnen terwijl het publiek de tot barstens toe vetgemeste ‘plofkip’ verkoos. Enkel lieden van kwade wil zouden dit als koosnaampje voor Maggie de Block reserveren.En wat te denken van het Nederlandse alternatief voor een caravan: ‘sleurhut’?Er vallen hierop wel wat rijmwoorden te bedenken, maar die zouden dan weer als vrouwonvriendelijk kunnen overkomen. ‘Parole, parole, parole’, zong Dalida al.Pico Bello***Daar baat geen verstand als de boter aan het brood niet kleven wil***EDDY     Even dacht men dat vijfvoudig Tourwinnaar Eddy Merckx met zijn reacties in de pers kwam bekennen dat hij zich ook gedopeerd had. Hij voelde zich echter gedupeerd door zijn vriend Lance omdat die hem en ons had voorgelogen.
‘Nam U ooit dope, Eddy?’, vroeg een koersreporter. ‘Dope? Ja. euh. ik ben euh gedoopt, ja. Dat was zo euh in onze tijd’, ratelde Merckx. ‘Hebben ze U dan gedoped?’, drong de verbijsterde kwaliteitsjournalist aan. ‘De pastoor van onze parochie, hé’, kwam er vlotjes uit. ‘En waarom is die negerin, allez, die euh Oprah mij nooit komen interviewen? Bij mij kwamen die mannen van den BRT, of was het euh den NIR altijd langs. En daarbij, cortisone is geen dr euh ug’.
Verdere interviews blijven uit.Pimpernel        ***De brij is op het heetst, als hij opgeschept wordt***

hansha recepties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *