ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1078 Act II – 't Scheldt

1078 Act II

Goeden avond beste luisteraars. Eerst en vooral de beste wensen voor u en de uwen, dat wil zeggen: een goede gezondheid. Een tweede wens is dat ik hoop dat u veel leesplezier beleeft aan de lezing van ’t Scheldt. Ik heb een verrassing voor de abonnees: binnen een paar weken – het nummer is in druk – sturen wij aan alle abonnees gratis een extranummer van ‘t Scheldt. In de repressieperiode – 1947 – heeft Ernest Claes enkele boeken geschreven onder een schuilnaam. Een van die boeken is het werkje ‘Gerechtelijke dwaling’. Een bijzonder ironisch verteld verhaal waar de lezers veel plezier aan zullen beleven.Het politieke leven is hervat en vandaag, 10 januari 2013 spant de Turkse politieker Selahattin Koçak die in Genk zijn carrière afgebroken zag door grove tekortkomingen, de pers voor zijn karretje. En gewillig trappen zowel Gazet van Antwerpen als Het Laatste Nieuws in zijn val.
Als sp.a-schepen in Genk was hij praktisch nooit aanwezig op vergaderingen of schepencollege. Wel verscheen hij bijzonder regelmatig op tv. Een geile mediafiguur maar werken was er niet bij. Hij veranderde van partij – en als je bij de sp.a geen kans meer krijgt dan is het zeer erg gesteld want een partij die politiek nietsnuttige paljassen als de Antwerpenaar Patrick Janssens en het Limburgse rode viswijf Ingrid Lieten in haar rangen telt, neemt het niet zo nauw met de normaal vereiste deontologische kwaliteiten van haar medewerkers. Het is interessant na te gaan of mijnheer Selahattin Koçak een negationist is: hoe zit dat met het erkennen van het uitmoorden door Turkije van Armeniërs? Ontkent hij het vermoorden? Mijnheer Selahattin komt in Antwerpen wonen. Zijn haring braadt niet meer in Genk want hij stapte over naar Open VLD en werd – gezien zijn miserabele prestaties – niet verkozen bij de laatste verkiezingen. Hij kreeg dus loon naar werken. Dat is een typisch verschijnsel bij heel wat sp.a-ers en allochtonen. Wel loon, niet werken. Waarom hij de Open VLD kiest is meer dan merkwaardig. Dat de nieuwe liberale voorzitter, madame Rutten, het nodig achtte deze Turkse parvenu te ontvangen om over toetreding te praten werpt een schril licht op de toelatingscriteria van Open VLD.
Merkwaardig in dit verband een uitspraak die Selahattin heeft gedaan volgens Gazet van Antwerpen: ‘De Wever mag mij altijd bellen’. Wat een pretentie, wat denkt die vent wel? Een nieuw woord is opgedoken bij de politie: sac-jacking. Er waren er vandaag minstens drie. Om het duidelijk te maken: het woord handtasdiefstal is niet duidelijk genoeg, daarom besliste de woordvoerder van de politie om te spreken over sac-jacking. Zot zijn doet niet zeer ook niet bij politiewoordvoerders.Wij ontvingen heel wat brieven over een schepen die ondanks zijn jarenlange onbekwaamheid toch werd opgenomen in het nieuwe schepencollege: mijnheer maatkostuum ofte Philip Heylen, zoals beleefde kiezers hem omschrijven. Deze protserige CD&V-parvenu steekt geen vinger uit om de laatste Congoboot naar Antwerpen te krijgen. Daar heeft deze inhoudsloze bluffer geen geld voor. En de havenschepen dan? Die moet eerst zorgen dat zijn ouders in een restaurant voor ‘armen’ kunnen blijven eten en dat zijn voorraad drank regelmatig wordt aangevuld. Dat was zijn bijzonderste prestatie in de afgelopen zes jaar: zorgen dat er voldoende drank is. Fernand Huts heeft op het einde van 2012 de registers terecht opengetrokken om te wijzen op de bevoordeling van vreemde firma’s tegenover Katoen Natie.De nieuwe burgemeester kan best Fernand eens uitnodigen om het dossier ‘Haven’ te bespreken en de nodige maatregelen te treffen. Het saboteren van de grootste werkgever in Antwerpen duurt nu lang genoeg!Ik ben vandaag met de Fyra-trein naar Amsterdam gereden naar Vers voor de Pers. Een zeer vermagerde tentoonstelling van de uitgevers. Geen Lannoo, geen Pelckmans, geen Averbode, geen Davidsfonds, geen De Vries die er anders altijd is. Zonder de pornoboeken van zoveel tinten zwart/grijs et cetera was de boekenomzet weer een stap achteruit. De trein was correct op tijd, heen en terug. En wat een weelde die trein! Wat een comfort!Goeden avond beste luisteraars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *