ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1077 Even – 't Scheldt

1077 Even

ANTONIUS    

Antonius leefde van 251 tot 356 in Egypte. Op twintigjarige leeftijd werd hij kluizenaar en hij heeft tot 306 in eenzaamheid geleefd, waarbij hij voortdurend blootstond aan verleidingen. Daarna wijdde hij zich aan de talrijke discipelen die hij had gekregen. Hij mengde zich in belangrijke doctrinaire discussies, steunde vervolgde christenen en weerlegde het arianisme. Zijn verering was in de middeleeuwen wijd verbreid.

Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.***Wie de ladder beklimmen wil, moet van de onderste sport beginnen***DRIE ZEER KOUDE DAGEN     In de volksweerkunde werden 15 (Sint-Paulus), 16 (Sint-Antonius) en 17 januari (Sint-Sebastiaan) als de drie zeer koude dagen beschouwd en werden daarom de harde koppen genoemd. Met Sint-Paulus komen de zogenaamde zes donkere weken ten einde wat gevierd werd met pannenkoeken bij het haardvuur.
Bron: Het kalender weerspreukenboek Uitg. Davidsfonds***Die geldeloos en weeldeloos is, wat doet hij met de bruid?***SOCIAAL-CULINAIRE FRAUDE     De Antwerpse CD&V liet zich van haar meest sociale kant zien bij het ijveren voor de minder bedeelden onder ons.Toen de ‘hardvochtige’ nota van Bart de Wever werd aangevallen door Marc van Peel ging het over welgeteld één feit: de sociale restaurants in Antwerpen dreigden te verdwijnen nadat was vastgesteld dat er buitensporig veel misbruik van de spotgoedkope maaltijden werd gemaakt door ettelijke ettertjes van goed gesitueerde komaf.Als enig wapenfeit heeft de ACW-vleugel van de christendemocraten dus verworven dat zonder verdere uitbreiding het aanbod van solidaire eetplekjes in de stad behouden blijft.De echte reden voor zoveel caritasvertoon van de Havenschepen is eerder simpel: bijna dagelijks gaan Papa en Mama Van Peel zich volhijsen in het sociaal restaurant Bakboord op de Linkeroever.Marc heeft het dus van geen vreemden waar het zijn profiteren van het leven betreft. Ook als Havenschepen staat hij wijd en zijd bekend om zijn schranspartijen ter vermeerdering van het havenheil.De CD&V als een container vol gebakken lucht. De mini-factuur bij dergelijke culinaire verwennerijen op andermans kosten houdt Van Peel graag binnenskamers, maar dat is gerekend buiten de facteur uit de familie die niets liever overbrieft.Pimpernel ***Een goede hond doet zijn ras eer aan***DOM BONTJE – DOM BLONDJE     Naast de reeds verkregen titel van Dom Blondje – om haar uitspraken over de identiteit – heeft de genaamde Maxima nu ook de titel van Dom Bontje gekregen.Zij kreeg deze onderscheiding wegens haar voorkeur voor het dragen van bont.dom bontje***Het kind van de moor ziet ook zwart***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *