ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1076 Helena – 't Scheldt

1076 Helena

Sinds minister Strik de hand van koning Bibber vasthield voor het schrijven van de koninklijke kerstboodschap wijden de kranten dagelijks meerdere bladzijden aan de mening van commentatoren, professoren en andere ezelsoren.

Niet verwonderlijk als Le Roi vergelijkingen maakt met toestanden uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Toen werd de joden de schuld gegeven van alle economische onheil wat uiteindelijk resulteerde in de holocaust, de Endlösung. Nu dreigen – volgens onze über-Coburger – allochtonen en Walen eenzelfde lot te ondergaan, als de mensen zich laten zot maken door populistische polderkreten. Niemand lijkt zich daarbij af te vragen wie de Nederlandse vertaling van dit stukje stichtend proza heeft gemaakt. Maar dit terzijde.

Net als op de fora van de meeste kranten en hun websites, stromen de reacties met honderden toe bij Gazet van Antwerpen. En daarbij overschrijdt de kritiek op de koning ruimschoots het schaarse goedkeurend gegrom. Wat bezielt de samensteller van de bladzijde lezersbrieven van vrijdag 28 december dan om uitsluitend reacties van koningsadepten te publiceren? Niet goed geteld, jongens! Of was dat uw interpretatie van het feest van de Onnozele Kinderen? Nee, bij Gazet van Antwerpen kunnen ze zelfs niet meer tot twee tellen. De titel boven de lezersbrieven over de kwestie De Wever versus de koning luidt immers ‘Albert I (één) en De Wever’.

Arme De Wever. Nu heeft ie ook nog ambras met een morsdode vorst.

Faut le faire!

Helena

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *