ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1076 ACT – 't Scheldt

1076 ACT

Pico Bello

Steve en hoe niets gratis is

Het Pantheoncomité reikte op 12 december in het Antwerpse Stadhuis voor de vijfde keer de prijs voor actief pluralisme en interlevensbeschouwelijke dialoog uit. De Pantheonprijs ging deze keer naar Mix’it Vormings- en Studiecel samen/leven van de Hogeschool Gent. De voorzitter van deze fijne hobbyclub is ene Steve Stevaert.

Net die dag verscheen in Dag Allemaal en enkele dagen later in Het Laatste Nieuws het relaas van de Marokkaanse meisjes die hem als kat bij de melk hadden gezet. Steve verstijfde en liet zich verontschuldigen op de uitreikingsceremonie. Hij had zich misschien beter meteen ook verontschuldigd voor de manier waarop hij via het vertrouwen van de kleine man zelf de  grote jan heeft uitgehangen. Voor hem graag de prijs voor actieve  prostitutiedialoog en -interactie.

Dewael op(ge)doek(t)

Oud-Kamervoorzitter Patrick Dewael (Open VLD) liet zich vereeuwigen op doek. Toen zijn schilderij werd voorgesteld pretendeerden de protserige genodigden dat hij werkelijk een wezenlijke bijdrage had geleverd aan de samenleving. Samenleven doet hij met journaliste Greet Op de Beeck – ooit de Slimste Mens – iets wat je dus ook kunt worden zonder goede smaak. Tijdens het verheerlijkende tv-interview over haar ventje viel op dat ze flink wat van haar pluimen had verloren. Net als playboy Dewael overigens. De vrijgevochten liberaal liet het zich allemaal best welgevallen. Gwendolyn Rutten, de nieuwe voorzitster met het uitgedaagde uiterlijk noch ondervoorzitster Maggie de Block hoeven zich zorgen te maken. De oude vos jaagt niet meer. Hij heeft des te meer streken.

Radio Rapaille Praatje december 2012Goeden avond beste luisteraars.Nog enkele dagen en wij feesten. Kerstmis, de geboorte van Jezus. We zijn in dit land beland waar de Engelsen al bijna vijftig jaar terug waren: Een man die met zijn gezin door een winkelstraat kuiert en die plots verontwaardigd tegen zijn vrouw zei: ‘Dat is toch verschrikkelijk, nu mengen ze de godsdienst in dit feest…’ Ik heb ooit in een lieflijk hotel in Maldon, iets boven Londen, vier kerstdagen doorgebracht. Op Kerstavond werden alle hotelgasten naar de hal beneden geroepen en een plaatselijk koor – een achttal oude dames – begon kerstliederen te zingen. De dag na Kerstmis is het ‘Boxing day’. Ik vroeg aan de apotheker wat dat betekende, was er ergens een boksmatch of zo? De man bekeek de mensen in zijn zaak en vroeg: ‘Kan iemand me vertellen wat Boxing Day wil zeggen?’ Niemand kon het. Een box is een doos en als u Charles Dickens heeft gelezen weet u dat, werden dozen door begoede mensen gevuld met afgedankt of niet meer recent speelgoed. Deze dozen werden op de hoek van de straat geplaatst voor de armere mensen. Dat is de betekenis van boxing day: dozen met speelgoed of oudere klederen voor de arme mensen.Gedurende jaren hebben wij aan pastoor De Maere, zaliger gedachtenis, gevraagd om de kerst- en nieuwjaarsboodschap te schrijven voor ‘t Scheldt. Hij deed dat met plezier en het was elke keer een zinvolle boodschap. Dit jaar vroeg ik een medewerkster van ‘t Scheldt om voor onze lezers een boodschap te schrijven. Die prijkt op de voorpagina van ‘t Scheldt nr 1075 en op de webstek www.tscheldt.beBert Murrath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *