ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1075 U schrijft – 't Scheldt

1075 U schrijft

Geachte,Het wordt tijd dat het predicaat van douce bij la France voor eens en voor altijd vervangen wordt door het juiste. Frankrijk dat al sinds mensenheugnis met zijn koningen, zijn keizers en zijn presidenten, met wapengeweld of diplomatie, iedereen een rad voor de ogen draait, en als het er op aankomt iedereen bij de bok zet (denk aan het zwanzertje Leterme die ons met de torenhoge bankenschuld met Frankrijk opzadelde) moet eindelijk eens ontmaskerd worden. Overal en op slinkse wijze en met alle mogelijke middelen willen zij, ten koste van de andere, de eerste viool spelen. La douce France is niet anders dan La Louche France. Niets is dit land vreemd als het om macht gaat. mvg Marc L.*KONING ONBENUL * U KIESTPatrick Janssens (broeksch**ter die zelfs in de gemeenteraad niet durft zetelen als oppositielid en kopman van een linkse partij) Jef H.*Servais Verherstraeten: ruggengraatloze tsjeef. Kwal, die zijn eigen stommiteiten nog op applaus onthaalt. Gerald D.*Mijn keuze van Koning Onbenul en Koningin Troela is na veel overleg beslist! jan fabre , zonder hoofdletters uiteraard. Hij beschikt over vele troeven: – Onvervangbare kunstgoeroe. – Dierenvriend. Zelfs Michel V.D.B. kan er niet aan tippen. – Kan als geen ander links uit de hoek komen. – Veld (weg) lopen , een van zijn nieuwe hobby’s. – Zeven is zijn geluksgetal. Voor Koningin Troela duid ik annemie struyf aan. Milo V.*Johan SteelsCOLLEGIAAL COLLEGEHoe frustrerend dat Chris Morel, de papa van wie alweer, geen schepenmandaat kreeg van die dikke jongen die de begrafenisschuimers zo ontroerend had toegesproken. Die gezellige dikkerd is nu een vermagerde burgemeester in wording die nimmer lacht en misschien wel dacht: ‘Dat die rolstoelbewoner het maar afbolt!’. Rob van de Velde die door een computerfout stemmen vergaarde die hem door de kiezer niet gegund waren, wordt voor de N-VA 3 jaar Schepen van Middenstand en Stadsontwikkeling. Erg leuk voor iemand die hiervoor een onbesproken volgeling van Jean-Marie Dedecker was.

Nabilla Ait Daoud is niet meteen een dochter van de farao, maar dit sociale meiske baat toch al 7 jaar een luxe broodjeszaak uit op het Zuid. Vele linksen weten daar best een allochtone smos te waarderen. Nu het Stadhuis commerciële ruimten gaat verhuren zal het dus aan halal-charcuterie niet ontbreken. Dierenwelzijn, Afval en Jeugd worden haar ‘uitdaging’.
Claude Marinower is als overlevende uit de Antwerpse VLD-politiek gekomen. Helaas wordt hij bij zijn joodse achterban ‘de Klaagmuur’ genoemd. Vreemd voor een olijkerd als hij. De post Onderwijs zal echter niet om te lachen zijn.
De CD&V vindt dat Marc Van Peel en Philip Heylen klasbakken zijn; de rest van ’t Stad beschouwt hen eerder als pisbakken. De verraderlijke tong van de Havenschepen en de kontdraaierij van de Cultuurschepen blijven rillingen van afschuw opwekken. ‘Wij gaan voor het Grote Verhaal en zijn goed bezig’ blijft de christendemocratische (christelijk? democratisch?) mantra.
Opnieuw naar de N-VA: blauwe Ludo Van Campenhout gaat vanop Openbare Werken de stad openleggen. Vroeger wou hij wel eens enkele beentjes open leggen, maar dat kwam door de drank en zo. Jammer dat de mensen dat telkens weer oprakelen.
Koen Kennis is een flink behaarde  stamboomnationalist die Financiën, Mobiliteit en Toerisme gaat beheren. Deze Bourgeois-kabinetschef durft zich wel eens door technische gaten in zijn administratieve kennis heen te bluffen. Hij heeft altijd al sterke kaarten gehad in de Pretoriaanse Garde rondom de Grote Leider.
Tenslotte is er Liesbeth Homans, de libido-verzachter van de partij. De opsomming van haar bevoegdheden zou ettelijke bijlagen vereisen. Als OCMW-voorzitter wordt ze nu al de rechtse Monica de Coninck genoemd. De vrouw die niet in make-up noch in make-overs gelooft is de sterke man in het College. Bart de Wever wou het en hij heeft het. De Antwerpenaar wou het ook; voor zes jaar tenminste.*Pico BelloTimTim Pauwels, de blozende bolleboos van de VRT, wordt manager beroepsethiek. Hij gaat de programma’s uitvlooien op zoek naar onbehoorlijkheden en onbetamelijkheden. Dit alles in de hoop dat iedereen daar aan zelfcensuur doet vooraleer Tim de censuur-schobbejak moet spelen.De Iraanse overheid heeft zo zijn eigen variant: ’Mehr.ir’ vervangt ginds de vrije You Tube-filmpjes  door gefilterd gezwets en onschadelijke deuntjes. In De Standaard zuchtte Pauwels: ‘Nu besef ik pas hoe afgeleefd ik was’. De meeste kijkers hadden dat al eerder door.In de praktijk zal Tim er dus op toezien dat moslims niet in hun zielenheil worden geschaad, dat er voldoende allochtonen positief voor het voetlicht opdraven en dat tijdens de komende drugrazzia’s in Antwerpen de journalist van dienst benadrukt dat er weeral ‘zieke mensen’ worden opgejaagd.Platte commerciële spots horen waarschijnlijk dan weer wel blijvend thuis op de openbare omroep. Over de avonturen van Rudi Vranckx in Syrië, het land van scherp afgebakend Goed en Kwaad, geen vleugje kritiek of Tim krijgt Rudi’s moeder over zich heen.Op het kille voetpad voor de Wetstraat 16 heeft Tim al voor heel wat hete vuren gestaan. Nu wordt het vooral brandjes blussen telkens een kneusje zich gekweld voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *