ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1068 Even – 't Scheldt

1068 Even

VESPERBROOD
De broodmaaltijd om vier uur op het platteland wordt vesperbrood genoemd.
***
Zoals de man is, braadt men de worst
***
H MARTINUS VAN TOURS
Martinus (bij ons beter bekend als Sint-Maarten) is rond 1315 in de Romeinse provincie Pannonië (het huidige Hongarije) geboren. Als zoon van een Romeinse militair volgde hij aanvankelijk een carrière in het leger, maar hij voelde zich aangetrokken tot het christelijk geloof. Toen hij eens gelegerd was bij Amiens gaf hij de helft van zijn mantel weg aan een bijna naakte bedelaar en die nacht droomde hij dat Jezus zijn mantel droeg. Overtuigd door dit visioen nam hij ontslag uit het leger en liet zich dopen. Hij werd bisschop van Tours en was zeer geliefd bij de geestelijkheid en het volk. Hij is in 397 in Candes overleden. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books
***
Veel verdoen en weinig winnen is ‘t verderf der huisgezinnen
***
N-VA
Tussen Di Rupo en De Wever blijkt het te zijn misgelopen toen Di Rupo vroeg waarvoor de letters N-VA stonden.
Bart antwoordde: Niet Van Achteren!
***
Van vroeg opstaan en laat trouwen doet niemands hoofd zeer
***
GEACHTE REDACTIE
Dank voor de toezending van de bespreking van de meest recente brochure van het AK-VSZ. De bespreking is een correcte samenvatting van de voornaamste stellingen in de brochure.
Eén element mis ik: de verwijzing naar de webstek van AK-VSZ, waar de brochure door iedereen kan gelezen worden: www.akvsz.org
Ziet u de mogelijkheid om dat alsnog in een volgend nummer te vermelden?
Met vriendelijke groet,
Eric Ponette
***
Eerst lokkebrood, dan stokkebrood
***
KAT EN MUIS
Antwerps waarnemend burgemeester Robert Voorhamme (sp.a) vertelt op tv poeslief dat het voldoende is dat er een dierenarts aanwezig is in het Antwerpse Stadhuis om naar hartenlust met levende dieren te mogen jongleren. Kunstenmaker op retour Jan Fabre had voor een filmpje op de trappen van ‘t Schoon Verdiep katten laten omhoogwerpen.
Schepen voor Dierenwelzijn Luc Bungeneers (N-VA) weerde zich tegen dit beestachtige spektakel, maar bleef zitten met een kater.
Heeft Voorhamme met zijn irritante oppositie-dreigementen geen andere katten te geselen dat hij ook nog over het paard getil-de artiesten ter hulp moet snellen?
Linkse cultuurpausen stemmen niet meer op de sp.a maar gaan nu voluit voor hun communistische overtuiging door bij de PVDA+ aan te schurken.
In Antwerpen hoorde je al langer: ‘die Fabre is een echte jan-mijn-kl…’.
Zijn recent gerecycleerde stukken hadden al weinig om het lijf, maar met deze frats is de beeldhouwer van de fraaie ‘Pietas’ een omhooggevallen brokkenmaker geworden. Sp.a en N-VA: blijven ze kat en hond ?
Pico Bello
***
Die eens het geweer gedragen heeft, wil wel weder dienen
***
FEESTDAGEN

Maak van de komende feestdagen een echt feest: schenk een abonnement op ‘t Scheldt.

De gelukkige ontvanger zal u een gans jaar heel dankbaar zijn. Voorwaarden: zie blz.2

***

 

 

 

hansha netelig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *