ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1068 Act 2 – 't Scheldt

1068 Act 2

Telkens wanneer Ford Genk in het nieuws komt verschijnt de onvermijdelijke Paul ‘Baron’ Buysse. Dit vanwege het feit dat hij ‘zijn carrière bij Ford begon’, zoals bijvoorbeeld in Terzake aangekondigd werd op 23 oktober. En dan steekt de Baron van wal. Breedsprakerig als altijd. Hoe hij getuige was van het beslissingsproces van Ford. Hoe men twijfelde tussen Keulen en Limburg. Wat hij er zelf allemaal voor gedaan heeft. Enzovoort, enzovoort. Er is echter een klein probleempje.

Paul ‘Baron’ Buysse is geboren in 1945. Hij begon te werken bij Ford Tractor (!) in Antwerpen in… 1966, als 21-jarige leerjongen… Een volle vijf jaar nadat Ford beslist had om naar Genk te komen (een beslissingsproces dat eind 1960 startte door contactname vanuit Ford Keulen), na lobby-werk door wijlen Gouverneur Louis Roppe en zijn team. Ford Genk startte op in 1963.

Een erg grote ‘getuige’ kan deze vulgaire opschepper dus niet geweest zijn, laat staan dat hij enige inbreng gedaan heeft in deze investering. Buysse zat op de middelbare school toen Ford voor Genk koos. Vierde middelbaar.
Als de ‘ernstige’ pers er niet over valt, over zo’n doorzichtige onwaarheden, wij wel.
Pim Luks
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *