ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1067 Even – 't Scheldt

1067 Even

HUBERTUS

Hubertus kwam uit een voorname familie. Hij werd in 705 tot bisschop van Tongeren-Maastricht benoemd, maar hij verplaatste de bisschopszetel naar Luik. Hartstochtelijk heeft hij in de Belgische Ardennen het evangelie verkondigd. Hij is in 727 overleden.
Zijn verering nam een hoge vlucht in de negende eeuw, toen ook de legende van zijn bekering gestalte kreeg: tijdens een jachtpartij stuitte hij op een hertenbok met een kruis tussen zijn geweitakken. Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books
***
Men moet geen toren bouwen zonder eerst de kosten te berekenen
***
ST HUBERTUSFEEST
In samenwerking met de jagers van Brasschaat richt de Koninklijke Jachthoorn-kring Jagermeesters van Sint-Hubertus het 58ste St.-Hubertusfeest in. Dat wordt gevierd op zaterdag 3 (feestelijk banket in het Kasteel van Brasschaat) en zondag 4 november 2012 met een plechtige Sint-Hubertusmis in de St.-Antoniuskerk van Brasschaat. De mis wordt opgeluisterd door de Jagermeesters van St.-Hubertus Brasshaat en de ‘Jachthoorngroep De Overlopers’ uit Hoenderloo. Tijdens de offerande wordt door de jagers wild geofferd. Om 11 uur aankomst van huisdieren, honden en paarden en om 12u15 dierenwijding in het park. Om 13u30 verkoop per opbod van het geofferde wild.
***
Een mostaardzaadje wordt welhaast een grote boom
***
PLUIMVEE
De Antwerpse gemeenteraad krijgt dus een nieuwe samenstelling. Gelukkig is Claud Marinower (Open VLD) weer verkozen. Dit lachebekje ziet eruit als iemand die net iets gegeten heeft dat niet koosjer is, maar vergis U niet: onder zijn verfomfaaide en norse uiterlijk klopt een warm hart.
En kijk, Philip Heylen is er ook bij. Deze politieke aambei van Marc van Peel zou wel Schepen voor Vlaamse Zaken willen worden, maar met die tricolore tatoeage op de kont is dat niet evident. Mieke – boemboem – Vogels is allang geen Groentje meer, doch haar netwerk is tot chagrijn van haar politieke ‘vrienden‘ overeind gebleven. Zou Peter Mertens van de PVDA+ zijn vrouwelijke partijgenoten echt sexy vinden? Zo verblind kan zelfs een communist niet zijn! En zouden de verkozen halalvriendjes over de partijgrenzen heen even weinig bijdragen tot het politieke debat als tijdens de vorige legislatuur? Zal Bart de Wever werkelijk 6 jaar lang hetzelfde kostuum dragen? Gaat Vic van Aelst relschoppen of wordt hij verliefd op de meest vruchtbare vrouw in de raad?
Hoeveel keer wil Filip Dewinter in de Schelde springen? Prangende vragen die het antwoord niet waard zijn.
Pico Bello
***

hansha tip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *