ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1066 Even – 't Scheldt

1066 Even

CRISPINUS

Volgens oude martelaren-geschiedenissen behoorden Crispinus en zijn broer Crispinianus tot de mensen die aan het einde van de derde eeuw in Augusta Suessionum (het huidige Soisson) de mar-teldood zijn gestorven. Deze gebeurtenis heeft misschien in 285 plaatsgevonden, tijdens de vervolgingen onder Maximianus. Volgens de legende waren Crispinus en Crispinianus schoenmakers, die overdag het evangelie verkondigden en ‘s nachts gratis de schoenen van arme mensen repareerden.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.
***
Alle paddenstoelen zijn eetbaar.
Weliswaar zijn er die je maar één keer kunt eten

***
DEFINITIE
Volgens Actueel Rechts is Noord-Korea het grootste concentratiekamp ter wereld.
***
De dominee preekt maar eens voor zijn geld
***
AFVAL
De rode Schepen voor Afval en Milieu Guy Lauwers raakte niet verkozen in de Antwerpse gemeenteraad. Zo jammer dat deze vakbondsbons van voorheen er niet meer bij is. De leden van ‘den bond’ vullen hun bruggepen-sioneerde dagen graag met verhalen over hoe Guy als papa’s zoontje in de syndicale wieg was gelegd en hoe hij de professionele luiheid tot een deugd verhief. Wat kon die grijze Guy lekker lamlendig dobberen op de golven van de dag zonder enige be-trokkenheid naar de kleine man. Zalig hoe hij daarna zijn overstap maakte naar het pluche van de politiek.
Wat pochte hij graag over een nieuwe termijn. Zijn bulderen van het lachen omdat zij als geen ander besef-ten dat Guy grandioos met ieders ‘cojones‘ speelde. Opgeruimd staat netjes voor deze receptietijger, klinkt het bij vele oude kameraden.
P.B.lauwers

***
Die zijn billen brandt moet op de blaren zitten
***
N-VA: ALLE DAGEN FEEST
In de Antwerpse Zuiderkroon hield de N-VA haar overwinningsfeest. Overal ontmoette je bevlogen verkozenen met de blinde overtuiging zelf een mandaat te kunnen en zullen opeisen. Waarom geen 365 schepenen per jaar benoemen? De enthousiaste N-VA-ploeg telt genoeg spelers en dan is het Stadhuis werkelijk van ieder-een. We kunnen nog andere mirakels verwachten: misschien zal in de loop van 2013 Liesbeth Homans één keer, hopelijk twee keer kunnen lachen.
Waarschijnlijk kiest Chris Morel voor een andere vorm van mobiliteit dan zijn rolstoel, sterker nog: de nieuwe burgemeester zal hem opnieuw doen lopen! Met wat geluk raakt Ludo van Campenhout weer aan de drank om de horeca aan de Grote Markt een nieuwe impuls te verschaffen.
Feest verzekerd tot 2014.
J.S.
***
Een apothekertje dat aardig is, maakt van een stuiver dat een gulden waardig is
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *