ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1065 Even – 't Scheldt

1065 Even

URSULA
De Bretoense prinses Ursula leefde in de vierde eeuw. Hoewel ze zich aan God gewijd had, accepteerde ze een huwelijk met een heidense prins, op voorwaarde dat hij zich zou bekeren. De Legenda aurea vertelt dat ze in Keulen door de Hunnen is gedood, samen met elfduizend maagden die haar op bedevaart naar Rome vergezelden. Haar verering was met name in de middeleeuwen bijzonder populair. Bron: Heiligen, Roularta Books
***
Mooie meisjes zijn net eekhoorntjes, ze vallen voor alle eikels
***
BAL
Er was geen bal aan het Bal van de Burgemeester, behalve voor wie een fan is van Patrick Janssens. De Antwerpse burgervader deelde er zijn magazine ‘Patrickuit aan al wie eens een linkse Dag Allemaal wou lezen. Het krioelde er van de jonge wezentjes die uit de hand van het Stadsbestuur eten. Ambtenaartjes met neigingen tot wereldverbetering kirden het uit van jolijt om in zulke fantastische wereldstad als Antwerpen te wonen en werken. De prostitutie-ambtenaar kon het gerust wat langer trekken aangezien het een lange avond moest worden. De integratie-ambtenaar verveelde zich bij gebrek aan in te burgeren medemensen, want op dergelijke hippe feestjes begint het verboden woord ‘allochtoon‘ immers niet met een stralende A.
De overlast-ambtenaar met zijn ploeg ‘vaststellers‘ (jawel, het beroep bestaat en ze hebben een shirt om het te bewijzen) vond de stad er geweldig proper bij liggen. De communicatie-ambtenaar vond dat het ‘Patrick‘-magazine voortaan maandelijks in de bus van de Antwerpenaar mocht vallen. Wat nog restte aan CD&V-ertjes koekte aaneen in een verdoken hoekje, de schaamte voor hun politieke collaboratie uitzwetend en zich verweesd afvragend waarom ze in godsnaam in een verschrompelingsparcours waren beland.
De arrogante CD&V-Haven-schepen vond het alvast niet aan hem liggen en zijn bombastische CD&V-protocolschepen deelde snoepjes uit aan enkele politiek onwetenden.
De grote massa was er deze keer niet op af gekomen. Enkele BV’s bewaarden hun al te luide loyauteit nog eventjes tot ze zeker waren dat Bart de Wever het echt niet zou halen. Het retrosfeertje van Radio Modern en de jaren 70-uitdossing van de trendy tafelspringers straal-den nu al een nostalgie uit die Patrick zijn jonge kindjes toewenste voor het moment dat ze later terugblikken op de gesmaakte dictatuur van papa. Peter Mertens van de PVDA vertelde onlangs in De Morgen dat hij maar lucht is voor Janssens. De rest van de Antwerpenaars weten wat hij daarmee bedoelt.
Dit Bal was niet voor iedereen.
Johan Steels

saccochen

***
Verse boter en nieuwbakken brood is allemans dood

***
IKEA
In Saudi-Arabië heeft Ikea alle afbeeldingen van vrouwen uit haar catalogus geschrapt.
Een catalogus voor… jeannetten?
***
Gegeven brokken zijn gauw gegeten
***
DE LOGICA VAN OBAMA
Barack Obama is de mening toegedaan dat de spotprenten in Charlie Hebdo de muzelmannen kunnen kwetsen.
De Amerikaanse bommen op Afghanistan daarentegen bezorgen hen leute en lol?
Sinjoor
***
Van eens anders kaas is het licht grote hompen snijden
***
TWEEDE SCHAAL
In verband met het betalen van een mogelijke schadevergoeding aan de slachtoffers van seksueel misbruik door leden van de R.K.-kerk – voor zover die nog in leven zijn en in aanmerking komen – heeft het aartsbisdom beslist dat er in de kerken gedurende drie maanden telkens met twee schalen zal worden rondgegaan. Tevens wordt verzocht met papieren geld de bijdrage te regelen.
Sinjoor
***
Het geld bindt de mond toe

***

auto burka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *