ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1064 Hfd – 't Scheldt

1064 Hfd

 

antwerpen logoBent u ook zo dol op die grote rode A waarmee de Metropool meent zichzelf te pas en vooral te onpas te moeten in de schijnwerpers plaatsen, promoten en identificeren?
Gaat het echt om een door Janssens persoonlijk ‘ontworpen‘ prulliteit?
Is het dan toch waar dat het GKK (= Groot Klein Kind) Heylen des nachts en bij sommige fuiven ook zo’n ding op zijn pyjama draagt?
En waarom zweeft die eerste letter van het alfabet zo driftig tegen een rode achtergrond? Ze is toch in stadsdienst?
Antwerpen was niet eerst en – driewerf helaas – ook niet laatst om zijn oude wapenschild, het heraldisch symbool van de stad dat reeds eeuwenlang op een rood veld een zilveren kasteel vertoonde, vergezeld van de twee bekende sharia-handjes, te vervangen door wat anders.
Als het maar nieuw is, het maakt niet uit wat het kost. Het zal ons worst wezen hoe groot het kind al is dat we met het badwater afvoeren! Als het maar iets anders is dan wat er is.
Hoe slimmer we onszelf wanen en hoe steviger we denken dat ons assertieve pantser is, met heel ons gewicht trappen we steeds weer opnieuw in de domste maar tegelijk de meest effect sorterende aller reclameslogans: ‘NIEUW!’
Is het gewoon de alledaags geworden onnozelheid? Komt het door die ellendige dommecratisering van alles en nog wat?
Of is het gewoon de hybris, waar de oude Grieken ons al zo voor waarschuwden?
Tot bewijs van het tegendeel gaan we maar uit van een dodelijke mix van voornoemde drie oorzaken!
En daarbij hebben we niet het gevoel ver naast de waarheid te zitten.
Er ontbreekt evenwel nog een ingrediënt!
En dat is: pure, platte, vulgaire machtswellust. Waar haalt anders het stadsbestuur het uit om de districten te verbieden in hun contacten met het publiek nog gebruik te maken van hun oude gemeentelijke wapenschilden?
Weg dus met de drie akers van Ekeren, weg met de drie palen van Berchem (ook al zijn die rood), de kepers van Deurne en Borgerocco, de mereltjes van Owbowke en (uiter-aard en misschien zelfs vooral) ook weg met de H. Bartholomeus in Merksem, Sint-Bavo in Wilrijk.
Onze sympathieke en extreem verdraagzame islambroeders en -zusters mochten er zich eens een ietsiepietsie aan storen…
Wat fijn voor hen dat Oorderen, Oosterzeel en Wilmarsdonk met hun Sint-Jan de Evangelist, Agnus Dei en Sint-Laureins al van de polderkaart geveegd zijn en enkel nog voor de kenners met wat schaarse restanten tussen de scheepscontainers te bespeuren…
We houden niet van grote complotten en andere samenzweringstheorieën.
Maar dat hier een bedoeling achter zit, kan niemand ons uit het hoofd zwammen. Niet als die oekaze zo bot en zo expliciet van boven naar beneden komt.
Het is algemeen geweten dat socialisten niet houden van het verleden en ook niet van mensen die wat weten over het verleden. Dat zijn immers vervelende kwasten die vaak nog vervelender vragen stellen en af en toe in staat zijn een vergelijking te maken met wat ooit was en toch ook niet onaardig in elkaar stak.
Het verleden moet voor de rode heilsprofeten altijd zo gruwelijk en akelig mogelijk voorgesteld worden. Denk bijv. maar aan die onzin over de ‘duistere middeleeuwen’!
Op de eerste plaats omdat zij het monopolie op de immer stralende toekomst in hun binnenzak hebben zitten. En wie daaraan zelfs maar in de geringste mate meent te mogen twijfelen, is een vijand van het volk.
Zullen we nog maar eens een hervorming van het geschiedenisonderwijs (of de schaduw die daar nog van overblijft) in elkaar draaien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *