ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1064 Act V – 't Scheldt

1064 Act V

In lang vervlogen, internetloze tijden moesten kandidaten voor verkiezingen hun hersens – hoe beperkt ook in omvang – niet overmatig pijnigen. Je liet weten wanneer je beschikbaar was voor dienstbetoon, deelde hier en daar een sleutelhanger of een balpen uit en straalde jovialiteit uit op pensenkermissen. Daar kom je vandaag de dag niet ver mee. En in die ijver van de heren én dames om origineel uit de hoek te komen, halen ze fratsen uit waardoor ze zich onsterfelijk maken. Onsterfelijk belachelijk.

Eigenlijk begon het al met andersvaliden op de lijsten te zetten. Geen doven of blinden, want die mankeren tot nader order niks aan hun verstand, maar lieden met een mentaal hoekje af. Ook een transseksueel werd aangetrokken om de belangen van soortgenoten beter te kunnen behartigen. Dan volgden de stunts van de kandidaten zelf.
Om te smullen was de belofte van de Truiense Open-Vld-kandidate Milka Malfait dat ze uit de kleren zou gaan als ze duizend stemmen haalde. Maar de babe schrok zich een hoedje toen mensen het ‘grapje’ bloedernstig namen. Geen open en bloot dus.
Ook de Antwerpse havenschepen Marc van Peel gooide het over de humoristische boeg met een filmpje dat een instant hit werd op YouTube. Het gaat om een clipje met de CD&V– schepen en zogezegd een arrogante Hollandse bewoner van het Eilandje in de hoofdrollen met als onderwerp het baggeren van de Schelde. Hilarisch, maar de pointe moet u zelf maar eens googelen.
Van Peel (63) toont zich met dit YouTube-filmpje als een pientere bijna-gepensioneerde, terwijl een aantal een pak jongere kandidaten hun heil zocht bij het inmiddels belegen fenomeen van het personality magazine.
Na het aan zelfbestoefing en overbodigheid ter ziele gegane ‘Goedele‘, pakte Patrick Janssens uit met zijn eigen magazine, ‘Patrick‘. Op de patjesvoorpagina poseert hij met zijn baby-zoontje met blote billen. Voor alle duidelijkheid: de billetjes van de kleine Willem-Frederik. Het doet warempel denken aan een affiche voor United Colors of Benetton!
Om het – gelukkig eenmalige – blad ‘geloofwaardiger‘ te maken, liet Janssens het volpennen door ex-hoofdredacteuren van Humo, al doet dat er eigenlijk niet toe, want in ‘Patrick‘ vind je alleen antwoorden op vragen die je je wellicht niet (meer) stelt. Zoals: wie noemde de excuses van de burgemeester aan de joden gratuit?
Topchef Sergio Herman legt wel uit hoe je zijn nieuwe Antwerpse handjes kunt maken en dat zou stukken goedkoper kunnen uitvallen dan een dessertje in één van diens etablissementen.
Opvallend: ‘Patrick‘ vestigt met een oplage van 240 000 exemplaren een Vlaams record.
Meyrem Almaci van Groen sloeg waarschijnlijk groen uit toen bleek dat haar personality magazine ‘Meyrem‘ in snelheid was geklopt door rode Patrick.
Ook Almaci mocht op hand- en spandiensten van gelijkgezinde zielen rekenen, zoals daar zijn de voormalige ‘nachtburgemeesterVitalski, Madame Germaine de Coeur Brisé alias David Davidse en Jelle Van Riet alias madame Lotti. De coloribus et gustibus non disputandum est.
De campagne van Vlaams Belang werd nauwelijks ‘gepimpt‘, zoals Vlaamse Hollywood-vrouw Astrid Bryan zou zeggen. Teams dweilden braafjes markten af met balpennen (altijd nuttig) en kanjers van knikkers ‘om de andere partijen buiten te knikkeren’. Menigeen gooide ze meteen weg die projectielen waarmee je een glasraam naar de verdoemenis kunt helpen. En daar hebben Dewinter & co het volgende op gevonden: grote stickers die pleiten voor een shariavrije zone. Daar kun je ook een sterretje in je raam mee plakken.
Hij is dan wel spectaculair vermagerd, maar nu zouden we Bart De Wever nog over het hoofd zien.
Hij begon de kiescampagne met een reusachtig spandoek met zijn beeltenis nog voor hij dat verticaal gestreepte zebrapak liet maken en besloot – weliswaar gedistantieerd van de partij N-VA – met een ‘geestig‘ dieetboek. De opbrengst daarvan schenkt hij aan het Zeepreventorium in De Haan, een pionier in de behandeling van obesitas bij kinderen. En da’s wel geen humor, maar uitgelachen worden omdat je dik bent, is niet om te lachen.
zuipschuit***

spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *