ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1063 KA – 't Scheldt

1063 KA

Antwerpen zal er in de volgende zes jaar 100 000 inwoners bij krijgen, voorspelde Almaci met genoegen, en om wat meer plaats te hebben moet de kleine ring overkapt worden. Om de ring te kunnen overkappen moet hij smaller worden en daarom moet het doorgaand verkeer verder van de stad gehouden worden. Met andere woorden, er moeten zeker ook stukken van de grote ring gebouwd worden.

Die nieuwe bewoners moeten allemaal parken, pleinen en scholen krijgen en wellicht ook sociale woningen, goedkope of gratis trams, leeflonen, taalcursussen en andere weldaden waarvoor een mens graag naar Antwerpen wil komen. Almaci vergat nog te zeggen dat die allemaal ook stroom moeten krijgen en dat daarvoor een nieuwe kerncentrale of een nieuwe gascentrale gebouwd moet worden.
Ooit begon Agalev als een verzameling actiecomités, tegen het duwvaartkanaal, tegen de grote ring, tegen de kerncentrales, tegen de luchthaven van Deurne, tegen het opslokken van Doel-dorp of het Reigersbos door de haven. Ouderwets conservatief. Hallo? Hebben we daar het nieuwe groene programma gehoord? Wat vinden de oude geitenwollensokken daarvan? Of zijn de laatsten uit de partij vertrokken? Het lijkt wel een nieuw-groene alliantie, N-GA, met de bouwsector dan nog wel.
Het vreemde was ook dat geen enkele andere partij dit extreme groeiscenario in twijfel trok of onwenselijk noemde.
Patrick Janssens en Bart de Wever vonden het wel te duur en zeker niet realiseerbaar in één legislatuur. Het klonk nog als een half compliment voor Almaci dat ze verder dan zes jaar vooruitdacht.
Hallo? Dacht er dan niemand vooruit aan al die belastingen die de oude Antwerpenaren zullen betalen om de nieuwkomers te geven wat hun hartje lust?
Filip de Winter stamelde nog wel zoiets als ‘vol is vol’, maar ook hij durfde niet echt tegen de gewenste geweldige groei van Antwerpen in te gaan.
Het zit dus diep in de Antwerpse ziel: de sinjorenstad wil geen seniorenstad worden! Wel nou, dat al die lijsttrekkers eens in China of Japan of Rusland gaan kijken. Daar plannen ze al langer een (lichte) achteruitgang van de bevolking, en dus ook steden met verhoudingsgewijs meer ouderen.
En op één punt volgen ze daar zeker Filip de Winter en niet Meyrem Almaci: ze gaan daar geen massa’s (allochtoon?, vreemd?, anders?, nieuw?, schoon?) volk binnenhalen uit landen die hun bevolkingsgroei niet aan kunnen.
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *