ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1063 Even – 't Scheldt

1063 Even

ENGELBEWAARDERS

Volgens Bijbelse bronnen (Job, Tobit, Matteüs) wordt ieder mens van de wieg tot het graf begeleid door een engel, die als persoonlijke beschermer, raadgever en voorspraak optreedt.
De toevoeging van dit feest aan de kalender, op voorstel van paus Paulus V in 1615, bevorderde de verspreiding van een speciale devotie.
Bron: Heiligen, uitgeverij Roularta Books.
***
Die de honig wil uithalen moet het steken der bijen verdragen
***
ANTWERPSE TAXI
Typische Taxi. Een ontstelde lezer meldt ons dat hij vorige week op de Antwerpse Groenplaats een taxi naar huis nam.
De allochtone chauffeur wist totaal niet waar het gevraagde adres in de stad zich bevond. De klant wou er niet te veel tamtam van maken omdat hij het al zo vaak had meegemaakt dat hij ‘iemand die niet van hier is’ met de taxi straat na straat naar huis moest gidsen.
Dit keer stelde de onwetende bestuurder vriendelijk voor dat de klant de GPS zelf zou instellen.
Wat volgt er nog?
Dat je als reiziger zelf de taxi moet besturen? Of dat je tijdens de rit uitheemse volksliederen moet aanhoren?
Misschien mag ‘t Stad dan wel van iedereen zijn zoals de quasi beschermde slogan van Patrick Janssens luidt, maar men zou durven veronderstellen dat zelfs een exotische taxichauffeur niet verloren rijdt.
Het zou wellicht veel eenvoudiger zijn indien men alle straatnamen wat meer aanpaste aan de multiculturele realiteit. ‘Een enkele rit van het Bongoplein naar huis, alstublieft’.
Johan Steels

*
‘Het is een echte schande’, zegt ons verontwaardigd een Antwerpse taxichauffeur: ‘dat je zelfs geen Nederlands kent, dat je niet eens weet waar de Amerikalei is of het Sint-Jansplein: klakkeloos wordt elke aanvraag om met een taxi te mogen werken goedgekeurd. Gewoon omkoperij is het!’, voegt de taximan er aan toe..
Sinjoor
***
In de nood eet men de korsten van pasteien
***
KRITIEK?
Kritiek op de groene club? Dan krijg je de toorn van heel links Nederland achter je aan’, verklaarde pluimveearts Jetze Plantema in De Telegraaf (15/9). In 2004 stichtte hij de prijs ‘t Rotte Ei en wou die toeken-nen aan de stichting Wakker Dier. Die weigerde en toen begonnen de bedreigingen aan het adres van de arts. Hij verzet zich tegen de boycot op legbatterij-eieren. ‘Die eieren zijn gezonder – want schoner – dan die van de al-om bejubelde scharrelkip. Kippen leggen alleen eieren als ze zich prettig voelen, ze worden alleen dik als ze zin hebben om te eten. Zo simpel is het… Wakker Dier mag wel een fonds starten voor mensen die straks kanker krijgen’.
***
Beter een stuk brood in de zak dan een veer op de hoed
***
ALLOCHTONEN
Allochtoon? Hoe vreemd!
De Morgen gaat niet langer het woord allochtoon gebruiken wegens te veralgemenend en te stigmatiserend. Oké, gaan we het dan voortaan hebben over de geluidsoverlast door Belgen van Afrikaanse origine? Of spreken we dan over wanbetalende huurders van Oost-Europese afkomst? En vernoemen we eventueel de warenhuizen leeghalende medemensen die graag zigeunermuziek spelen?
Rondhang-Vlamingen met Marokkaanse roots die vrouwen bespuwen en intimideren? Antwerpse moskeebezoekers met een Pakistaanse achtergrond die hun geloof op extreme wijze er in hameren?
Enkel de joden blijven joden om aldus de verwachte verontschuldigingen in ontvangst te kunnen nemen van de weinigen die dat eventueel verzuimd hadden. Dat is een duidelijke afspraak. Man en kameel gewoon bij naam noemen. De Morgen bekommert zich echt om onze echte zorgen.
Pimpernel
***
Wie pepers te veel heeft, die pepert zijn bonen
***
LUWEL – HUTS
Luc Luwel poogt in het gevlei te komen van belangrijke hutsmensen. Om die reden stelde hij voor om Fernand Huts (foto rechts, eigen foto) grote baas van de Katoen Natie in de galerij der prominenten te plaatsen.
Huts had al tien jaar in die Galerij moeten hangen’, zei ons een Antwerpse havenjournalist.
Sinjoor
***
Lang honger geleden is geen brood gespaard
***

praten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *