ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1061 Actueel 1 – 't Scheldt

1061 Actueel 1

Hasselt haalt weer eens de nationale pers. Daar zijn we tegenwoordig goed in. Burgemeester Claes strikte Stijn Stijnen voor haar lijst waarmee ze de kiezer gaat confronteren op 14 oktober. Stijn Stijnen is de man die Hildeke Claes centjes afhandig maakte om Sporting Hasselt van het faillissement te redden. Met succes, want de nieuwe Hasseltse ploeg wist vorige week Spouwen-Mopertingen nog een punt afhandig te maken in bevordering C.

De kopman van de CD&V staat op zijn achterste poten. ‘Kan niet’, fulmineert hij. ‘Mag niet, deontologisch niet correct, misbruik van belastinggeld’.
Enfin, het kan voor de verandering weer niet eens op met zware woorden in de media. Woorden die we ook al mochten horen in de nasleep van Pukkelpop, Hazodi en een populair kookprogramma.
Je kan van de Hasseltse burgemeester veel vertellen, maar je kan niet ontkennen dat ze alles doet om Hasselt in de pers te krijgen. Andere gemeenten hebben daar veel geld voor over. Hilde Claes doet dat met een naturel waar velen jaloers op zijn… Zoals een Ivo Belet. Niet dat hij hard te klagen heeft. De coördinator van het jeugdvoetbal van Sporting Hasselt staat op zijn lijst. Of was hem dat nog niet opgevallen?
Wat ons wel is opgevallen, is dat we de komende maanden hier in Hasselt extra werk zullen hebben voor de dienst openbare werken van de stad. Want als dit de toon van de verkiezingscampagne wordt, dan gaat er nog met veel modder gegooid worden. Modder die alleen maar tot effect heeft dat er moet gekuist worden. Gekuist onder de kandidaten, de huidige mandatarissen én de toekomstige verkozenen. Daargelaten dat een aantal beslissingen van de huidige burgemeester gerust als mistig omschreven kunnen worden, heeft wie door met moddergooien in een ambt belandt, niet het recht om zich tot winnaar te kronen. Misschien dat die dan beter in zijn oude job blijft hangen. Want de eed afleggen als burgemeester betekent automatisch dat zijn Europees ambt vervalt. Dat is het reglement van dat parlement.
Hoezo, voluit voor Hasselt kiezen? Van mist gesproken!

hilde claes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *