ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1059 Even – 't Scheldt

1059 Even

MARIA

De geboorte van de Maagd Maria staat niet in de evangeliën vermeld, maar is onder meer overgeleverd in het apocriefe Proto-evangelie van Jakobus en in de Legenda aurea, die een belangrijke bron voor de icono-grafische traditie is. De viering van de geboortedag van de Moeder van Christus is in de zevende eeuw ingevoerd door paus Sergius I, die daarmee het westen liet kennismaken met een traditie die in de oosterse kerk al langer bestond en was vastgesteld op 8 september.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books
***
Septemberregen op het zaad, kan aan niemand kwaad

***
JUNGE FREIHEIT
Herhaaldelijk is in dit blad gewezen op het Duitse, zeer degelijke conservatieve tijdschrift ‘Junge Freiheit‘.
Een enthousiaste Vlaamse lezer, Steven Bosselaers, heeft de directie van dat opinieblad kunnen overtuigen om een nummer gedeeltelijk in het Nederlands aan te bieden.
Mocht ‘Junge Freiheit een gedeelte van ‘t Scheldt in het Duits vertalen en verspreiden: de ‘ruil’ zou perfect zijn. Er werden op de ‘IJzerwake‘ niet minder dan 1 000 exemplaren uitgedeeld.
Voor wie het blad in Duitsland wil kopen: het heeft dezelfde moeilijkheden als ‘Rivarol in Frankrijk. Niet elke dagbladwinkel biedt het te koop aan en soms moet je wel tot tien winkels bezoeken om een exemplaar op te kop te tikken. Maar, de volhouder wint!
***
Op een rare kwast past een scherpe bijl
***
Gazet van Antwerpen OVER ZICHZELF
Op de website van Concentra stelt de zieltogende Gazet van Antwerpen zichzelf voor. Omdat we wel van kolder houden, hier hun proza. ‘De Antwerpse regio omvat heel wat uitgesproken communities: regio’s met sterke identiteiten als de Metropool, de Kempen, het Waasland en de regio’s rond Lier en Mechelen. Met binnen de Metropool sterke autochtone en allochtone gemeenschappen. Communities die sterk georiënteerd zijn op het schier onuitputtelijke aanbod aan cultuur in de stad. Een community van haven, bedrijven, werkgevers en werknemers in het econo-mische hart van Vlaanderen. Om al deze verschillende communities nog beter te bedienen, werd de Metropool editie begin 2008 opgesplitst in drie deeledities. Een hele uitdaging dus voor een krant om mensen en communities te verbinden. Maar wel één die steeds beter lukt’.
Zelden hebben we dergelijke combinatie van pure slapstick (VIJF keer het woord ‘community‘, en nooit het woord ‘lezer‘) en leugens (‘steeds beter lukt‘, terwijl men jaarlijks vijf % aan lezers verliest) gezien. Laten we er ons niet over ergeren. Ook niet over het feit dat Concentra beweert een oplage te hebben van 120 927 ex. heeft terwijl de CIM het heeft over 95 000 verkochte ex. Drukken ze daar echt 25 000 ex. die dan de papiermand ingaan ?
http://www.concentra.be/Onzemedia/Pages/Gazet-Van-Antwerpen.aspx
Blad Lezer
***
Wat de boer niet kent, eet hij niet

 

blut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *