ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1058 Even – 't Scheldt

1058 Even

ROSA

Isabel de Flores y del Olivia is in 1586 in Lima geboren als dochter van Spaanse ouders. Bij haar intreden als tertiaris bij de dominicanerorde nam ze de naam Rosa aan. Aangezien er in Peru geen kloosters waren, leidde ze haar nonnenbestaan in een tuinhuisje in alle eenzaamheid en in een staat van versterving die gepaard ging met extatische ervaringen. Ze is in 1617 gestorven en in 1671 heilig verklaard. Daarmee was ze de eerste Amerikaanse heilige.
***
Een goed zeeman wordt ook wel eens nat
***
OPENDEURDAG POPPENSCHOUWBURG VAN CAMPEN
Poppenschouwburg Van Campen opent zijn deuren voor de jaarlijkse opendeurdagen. Zaterdag en zondag 25/26 augustus is de deur aan het St. Nicolaasplaatske open van 9:30 uur tot 18:00 uur.
Tijdens deze dagen kan u alles gratis en vrijblijvend van dichtbij bewonderen. Een kijkje doorheen de scène: u ziet hoe men met de poppen speelt. Attributen en poppen van dichtbij bekijken. Een demonstratie van poppenspeltechniek en de Neus vertelt op een plezante wijze hoe hij aan zijn grote neus is gekomen. Wat is er gezelliger dan een dagje naar ‘t stad te komen op het St. Nicolaasplaatske in den Beulenbak of den Barbouf een goed pintje te gaan drinken (als het zonneke schijnt op ‘t terras) en terwijl in onze prachtige schouwburg een kijkje te komen nemen.
Sinjoor
***
Als het op is, is het koken gedaan
***
JEZUÏET
Een pater jezuïet komt in Antwerpen uit de Middenstatie en vraagt een voorbijganger de weg naar de Groenplaats.
De man bekijkt het habijt van de reiziger en vraagt: ‘Zijt gij een jezuïet?‘ ‘Jazeker’, antwoordt hij, waarop de voetganger zegt: ‘Dat zult gij nooit vinden want het is altijd rechtdoor…’
***
Met list brengt men een ei in een hopzak
***
NIET LOUIS MAAR ISI
In de gedrukte versie en een gedeelte van de internet-versie stond een verkeerde voornaam in het artikel over Louis Davids. De niet-uitgever van de memoires heet niet Louis, wel Isi De Vries.
***
Een weinig gal maakt veel honig bitter
***
GEACHTE
Redactie,
De Standaard bracht op 4 augustus een artikeltje over de evolutie van de oplagecijfers van onze vaderlandse pers. Gazet van Antwerpen kreeg een aparte vermelding. Deze krant deed het ‘verschrikkelijk slecht‘ (sic) met een daling van 4 %. Waarvan akte.
Blad Lezer
***
Die een gouden poort wil maken brenge er elke dag één nagel toe
***
OPLAGECIJFER
Wij wezen vroeger al op de ‘overdreven‘ cijfers wat de oplage betreft. Volgens de laatste gegevens zou de oplage van Gazet van Antwerpen 95 000 exemplaren zijn. Insiders schateren het uit: de oplage bereikt amper slechts 80 000 ex.
Dat kan zowel gevolg hebben voor de lonen van de werknemers als voor de advertentietarieven. Beide moeten dan omlaag.
De grote verantwoordelijke voor de dramatische terugval is Ernest Bujok, een vies, rood vakbondsmannetje dat het voor het zeggen heeft in Concentra. Hij zorgde voor de benoeming van Luc Rademakers tot hoofdredacteur van de gazet.
Rademakers deed het nodige om de krant onleesbaar en vooral ongenietbaar te maken.
Hij slaagde daar perfect in. Als dank voor dit vernietigingswerk werd hij bevorderd tot hoofdredacteur van de VRT.
Natuurlijk kan de familie Baert, als ze dat zou willen, het roer omgooien.
***
Het bederf van het vlees is het leven van de maaien
***
Volgend nummer verschijnt op 4 september 2012
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *