1058 Act IV – 't Scheldt

1058 Act IV

GAZETTENPRAAT

U weet nog wel wat een triumviraat was? Een stel van drie mannen (‘vir‘, denk ook aan ‘viriel’) die in tijden van gevaar de Romeinse republiek krachtdadig bestuurden. Geen doetjes dus.
rudyVoor de drie pipo’s – Lex Moolenaar (hierboven kontlikkend), Rudy Collier (in de fles) en Wim Daeninck (met gouden halsketting) – die momenteel bij de Gazet van de Linkeroever en van Janssens de dienst uitmaken, is dat een te mooie term. Een triootje lijkt ons een geschikter begrip…

Samen zijn ze er alleszins in geslaagd de Frut de dieperik in te jagen: officieel nog 95 000 exemplaren maar iedereen weet dat het echte cijfer nog onder de 80 000 zit!
Alleen de laatste, Daeninck, kan ook echt schrijven en heeft enige achtergrondkennis. wimOoit kwam hij van ‘De Nieuwe Gazet’ en toen hem gewezen werd op het ‘ideologisch‘ verschil tussen beide kranten (waarbij zelfs het woord ‘katholiek‘ viel), antwoordde hij enigszins voorbarig maar profetisch: ‘Als de GvA een katholieke krant was, zou ik er niet begonnen zijn’.
Het was ooit wel anders, zeker toen de krant nog werd gemaakt in Nationalestraat!
Daeninck werd in het voorjaar van 2008 ook een blauwe maandag chef nieuwsdienst bij de VTM. Was me dat een tegenvaller voor zijn nooit voldoende gestreelde ijdelheid: het aantal keren dat hij op het scherm te zien was, kon je op één hand tellen. Viel hem dat effe tegen zeg!
Nee, we hoeven geen kranten meer als roephoorns van één partij of één vakbond. Maar het zou aangenaam zijn – om niet te zeggen: een hele opluchting – als er wat diversiteit zou komen in die onaantrekkelijke, schreeuwerige, commerciële, vuilgrijze hoop politieke correctheid (die bovendien ‘s avonds nog eens wordt samengevat en voorgelezen op de VTM).
Als patroonheilige van de journalisten gelden zowel de evangelist Johannes, de apostel Paulus en Franciscus van Sales. Zelfs Don Bosco wordt hier en daar genoemd.
Maar in dit geval zouden we ons toch eerder richten tot de H. Rita, aanroepen voor de hopeloze gevallen…
Witte
***

SS STEVAERT
De sp.a-hoerenloper die het bevel tot ‘verandering’ gaf.

stevaert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *