ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1058 Act II – 't Scheldt

1058 Act II

De ene stadsdienst na de andere wordt verzelfstandigd om beter te kunnen functioneren. De burgemeester vindt dat ideologie louter ballast is in een modern stedelijk bestuur. Die diensten ontglippen intussen steeds meer aan de democratische controle en worden door arrogante ambtenaren geleid. De socialisten van ‘de Patrick’ kun je nog bezwaarlijk links noemen. Erik de Bruyn wou als milieu-ambtenaar de boel eens flink opkuisen. De PVDA+ vond hem echter maar een postjesjager terwijl ze bij Groen hun gewenste islamisering zagen botsen met Eriks vrijzinnigheid.

Zo ontstond ROOD! en kijk: in Niel is de origineelste lijst van België ontstaan. Een omgebouwde man op nummer 2 heet Andrea de Laet en gaat als transseksueel door het leven. Wordt ‘Kiele-Kiele-Niel’ zijn/haar slogan?
ROOD! gaat voor een betere wereld waar ieder die zich wil ontplooien welkom is. Zo zijn er de pedofielen die het opnemen voor de kleintjes. De necrofielen die van de doden niets dan goed willen horen. De xenofielen die het eigen volk zo haten dat ze niet anders kunnen dan de exotische nieuwe Belgen te omarmen. De homofielen kunnen zich tussen dit pluimvee dan weer lekker een minderheidsgroep voelen. Vervolgde liliputters uit een of ander dwergstaatje kunnen ook terecht op de lijst. De verticaal uitgedaagde medemens moet dringend hogerop. De vegetariërs bij ROOD! organiseren dan weer binnenkort een beestige barbecue. Halal-WC-papier wordt voorzien.
Vrouwen die plots lesbisch zijn geworden hoeven zich heus niet meer te scheren voor de fotoshoot. Mannen die vrouw werden en nadien opnieuw man, komen op als de ‘Nieuwe Mannen’ van ROOD!. Soms gaat het wat te ver: trapeze-acrobaten die in deze rechtse maatschappij niet langer willen werken zonder vangnet of uit Spanje gevluchte matadors die niet meer konden leven met de botheid van de hedendaagse stierenhoorns. Daar moet Erik de Bruyn echt wat aan doen.
Tenslotte beschikt hij nu eens een keer over een geloofwaardige lijst. Gepassioneerde jodelaars die hun stem willen laten horen in de gemeenteraad mogen als lijstduwers opdraven.

Een lijst om in te kaderen’, schaterde een oud-bedrijfsleider het uit tijdens de persconferentie. ‘Met ROOD! valt niet te spotten’, snauwde Erik.
Gelijk heeft hij! Maar dat heeft hij altijd al gehad. ROOD! is geen een-mans-partij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *