ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1057 Ephi – 't Scheldt

1057 Ephi

Volgens de kapitein ‘vanwege redenen van veiligheid en omdat de homoboot onderwerp van een openbare controverse was geworden’. Zondag moest de Nieuw Amsterdam uit nood naar Malaga. .

Ja, ik weet het, je reinste discriminatie van brave en vreedzame homo’s door de achterlijke Marokkaanse autoriteiten. Hoewel deze, heel hypocriet, via de minister van toerisme lieten weten: ‘We weren geen cruiseschepen en we vragen bezoekers nooit naar hun geaardheid’.
De minister van toerisme, die het uiteraard van veel toeristen moet hebben, misschien niet, maar wel die van justitie en vrijheden.
Minister Mustapha Ramid heeft nog onlangs gewaarschuwd voor buitenlandse vakantiegangers die naar Marrakech komen ‘om veel tijd te spenderen aan het begaan van zonden en zich van God te vervreemden’.

Goed, vijftienhonderd vakantiehomo’s zijn door de Marokkanen tot luxe bootvluchtelingen omgetoverd, maar hun veiligheid is in ieder geval in Malaga gegarandeerd. Ik kan me nu heel goed voorstellen dat organisaties van homoseksuelen op de barricades gaan klimmen en de Marokkaanse regering op het matje gaan roepen.

Maar ik kan me ook voorstellen dat heel wat mensen zich gaan afvragen waarom homo’s met vijftienhonderd man bij elkaar gaan klitten om een islamitisch land aan te doen.
Op zich moet het kunnen natuurlijk. Soort bij soort, zodat zelfuitsluiting en zelfgekozen apartheid tot een gezellig onderonsje leidt. En waarom ook niet? Zie ook hoe SP’ers regelmatig met z’n vijf- of zesduizenden naar Walibi Holland, de Efteling of Burgers’ Zoo trekken voor hun ledendag. Alle tomaten in dezelfde kist.

Maar dan moeten onze homo’s zich beter laten informeren en niet alleen krantenkoppen vluchtig lezen. Want in Marokko, zoals ook elders in de regio, heeft een rare lente huisgehouden met kille temperaturen en ijsregens. Uit de mist kwamen islamitische fanatici tevoorschijn die bijna overal naar de macht grepen. Voor dit slag bestuurders is een goede homo er een die je vanaf een hoog gebouw naar beneden laat tuimelen. En dan heb je nog die homoreisorganisatie RSVP die de cruise heeft georganiseerd. Ik heb op hun site de video bekeken waarin de bootvakantie aan de man wordt gebracht. Van Marokko en ‘The legendary Casablanca’ zijn uitsluitend beelden te zien van de Grote Hassan II-moskee.
Ja, RSVP was van plan zijn vijftienhonderd gayklanten naar de op een na grootste moskee ter wereld te loodsen. Kun je die baardmannen dan kwalijk nemen dat ze zich de westerse nonchalante provocaties niet eigen hebben gemaakt en nu over veiligheidsproblemen beginnen?
Wie weet organiseert RSVP volgend jaar een homobezoek aan Teheran met vrij uitzicht op de stad vanaf hoge hijskranen.
***
Onze dank aan Sylvain Ephimenco en de krant Trouw voor hun toelating tot overname van deze column.
***

 

holebi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *