ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1057 Act 5 – 't Scheldt

1057 Act 5

Bij de kleuters dus. Voor veel van hun ouders dreigt er straks een zoektocht naar beschikbare plaatsjes in scholen. Liefst in goede scholen met niveau, die ook niet aan het andere eind van de provincie liggen.

Maar sommige stadsbesturen doen of ze uit de lucht komen vallen. Zo van: ‘Waar komen al die kindertjes zo plots vandaan?’. Juist, allemaal kindjes die blijkbaar met kousen en schoenen aan werden geboren en nooit baby noch peuter zijn geweest.

Vervolgens de tieners. Niet diegenen die zich inzetten voor hun sport of wafeltjes bakken voor een goed doel en van hun ouders een gedegen opvoeding krijgen, maar van die etterbakken zonder een greintje respect.
Meisjes en jonge vrouwen intimideren en beschimpen, daar zijn deze SOMERS KOP‘jongeren’ goed in en dus wil de Mechelse burgemeester Bart Somers een nultolerantie instellen. Zoals er ook plannen zijn om homohaters strenger te bestraffen.
Prima initiatieven op zich, maar zou het dan ook niet logisch zijn om eveneens de sacochenpikkers, gsm-dieven en halskettingrovers harder aan te pakken? Of nog beter: ze met meer mankracht in het oog te houden, zodat ze minder vaak hun slag kunnen slaan?

Wie zijn of haar auto verkeerd parkeert of een hondendrol aan de voet van een boom laat liggen, heeft meer kans om betrapt en beboet te worden, dan de minderjarige bendes die er niet voor terugdeinzen om tachtig-plussers (!) hardhandig te beroven. De kranten hebben er dagelijks een vaste rubriek aan, maar deze ‘faits divers’ krijgen meestal het slotzinnetje: ‘Van de dader ontbreekt elk spoor’.

Ons – hopelijk gezond – verstand zegt dat wat meer blauw op straat een stap in de goede richting kan zijn. Of moet in Absurdistan elke bejaarde voortaan een drollenhondje meenemen op straat om op de politie te kunnen rekenen?

voetgangersDie bejaarden zullen het overigens niet meer kunnen meemaken, maar ooit komt de dag dat het straatcrapuul zelf niet meer zo goed te been is. Tenzij het al eerder aan zijn eind is gekomen door drugs en messentrekkerij.

En nog een tip voor de speurders: al eens binnengevallen in de achterkamertjes waar de halskettingen worden gesmolten tot anonieme goudklompjes?

 

verdedig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *