ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1055 Even – 't Scheldt

1055 Even

MARGARETHA

Margaretha van Antiochië is als Pisgriet berucht. Zij mag niet verward worden met de heilige Margaretha van Schotland. De oorsprong wordt in verband gebracht met een legende. Christus was op weg met zijn twaalf apostelen en zocht een onderkomen voor de nacht. Vrouw Margriet wees het gezelschap af, maar dat vond onderdak bij een andere, spinnende vrouw, aan wie Petrus uit dankbaarheid beloofde dat zij zes weken onvermoeid bezig zou blijven met het werk dat zij aan het doen was. Zij spon dus zes weken aan één stuk door zonder moe te worden en verdiende daar goed geld mee. Dat maakte Margriet jaloers en zij nodigde het gezelschap in haar huis. Petrus deed haar dezelfde belofte, net toen Margriet een grote aandrang om te plassen voelde en naar het toilet ging, waar zij zes weken lang onvermoeibaar…
Bron: Het kalenderweerspreukenboek Uitg. Davidsfonds
***
Het is laat gespaard, als de boter op de bodem is
***
OM DE VEERTIEN DAGEN
Net zoals de vorige jaren zal ‘t Scheldt in de maanden juli en augustus om de veertien dagen verschijnen. Het volgend nummer wordt dus verstuurd 21 juli en is gedateerd 24 juli.
***
In het land van belofte sterft men wel van de honger
***
682 000 EX MINDER
In het eerste kwartaal van 2012 daalde de verkoop van weekbladen met 3,82 % of 682 000 exemplaren. Alleen vrouwenbladen gingen vooruit (1 %). De verkoop van ‘jongerenbladen‘ zakte met 6,6 % en die van mannenbladen met 8,3 %.
Sanoma Media
doet het niet goed. In de regel loopt de bladengigant mee met het marktgemiddelde, maar nu is er een daling van 4,9 %. Van 3,75 naar 3,57 miljoen stuks.
Cosmopolitan
, Esta, Flair, Groter Groeien, Home & Garden en Libelle dalen met meer dan 10 000 ex. In de meeste gevallen een duik van meer dan 20 %. Bron: AD
***
Liever bonen gegeten dan van honger gestorven
***

SPOTPRENT HANSHA

WERKEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *