ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1054 Hfd – 't Scheldt

1054 Hfd

Volgens de jaarlijkse attractiviteitsbarometer van Ernst & Young krijgt de provincie Antwerpen zware klappen op economisch vlak. Het aantal directe buitenlandse investeringen is er vorig jaar met de helft teruggevallen. Herwig Joosten van Ernst & Young vindt deze evolutie zorgwekkend.

Wij ook. Vandaar dat we ons afvragen hoe het zit met Antwerp Headquarters, het dure vehikel van Luc Luwel (Kamer van Sloophandel) en Dirk Diels (directeur Werk & Economie Stad Antwerpen)? Na ruim vier jaar ‘werking‘ en 1.8 miljoen euro erdoor gejaagd te hebben zou men wel een resultaatje verwachten, niet? Zeker omdat u en ik mee betaalden. Weliswaar zonder dat de Gemeenteraad veel in de pap te brokken had. Een stedelijke vzw, weet u wel… Helaas, hun website is zo dood als een pier. Sinds vier maanden is er niets aan gewijzigd. Geen triomfberichten meer. Silentium Triplex. Meer nog, ze hebben nog geen jaarverslag gepubliceerd. Vreemd. Tot eind juni hebben ze de tijd hiervoor. Insiders weten natuurlijk beter: ze hebben geen resultaten. Van de 10 dossiers die in 2011 binnengehaald zouden worden (480 nieuwe jobs, zie hun jaarverslag 2010) is totaal niets in huis gekomen. Meer nog, BCD Travel (Posthoflei), waar ze zo graag mee uitpakken (‘220 nieuwe jobs’, terwijl het bedrijf gewoon van Mechelen naar Antwerpen verhuisd is…) zit in slechte papieren. Als die de boeken sluiten, dan moeten ze hun ‘resultaten‘ decimeren. Dan gaan ze Lernout & Hauspie achterna.
Vallen er dan geen slachtoffers?
Stilaan wel. De CEO van deze oplichterij, de Gentenaar Wim van den Abeele verdwijnt alvast van het toneel. Verder krijgt binnen de stad de directeur van Werk en Economie, Dirk Diels, bijgenaamd Dirty Deals vanwege de slechte deals die hij maakt met derden, zwaar de wind van voren. Hij is immers verantwoordelijk voor het naïeve engagement van de stad in deze door Luc Luwel georganiseerde oplichterij.
Dirk
is er al zijn linkeroorbel door kwijtgespeeld. Nu de rest nog.
***

PAKT LUWEL ZIJN BIEZEN?
Niemand begrijpt dat Luc Luwel nog steeds geen trap onder zijn kont gekregen heeft.LUWELMen zoekt naar het geheim: wat weerhoudt de socialistische minus habens-schepen Voorhamme ervan deze geldverspillende resultaatloze m’as-tu-vu wandelen te sturen. Maar veel erger is het feit dat de vereniging die instaat voor de bevordering van het Vlaamse bedrijfsleven deze paljas ongestoord zijn gang laat gaan.
Wanneer treden politici eindelijk op? Waarom zwijgt schepen Voorhamme (sp.a)? Wanneer eindigt Antwerp Stink Quarters?
EN DIRK DIELS OOK?
Vroeger droeg Dirty Deals een oorbel. Hij is een typisch ‘stadsambtenaarfiguur’. Niet te hooggeschoold (wie wel?), opgeklommen via VESPA, naar afdeling ‘Werk’, die fusioneerde tot ‘Werk & Economie’. Gaandeweg veranderde ook zijn kledij. Van losjes / hippie tot meer gekleed. Hij kent – helaas – niets van Economie maar is trouw adept van die partij die hem goed verzorgd heeft. Hij is één van de 2 bestuurders van Antwerp HQ, samen met Luwel. Hij is de grote verdediger van het zinloze en geldverslindende AHQ.
Sinjoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *