ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1054 Even – 't Scheldt

1054 Even

TOMAS

Tomas was een apostel van Jezus. Hij leefde in de eerste eeuw in Palestina en is volgens de apocriefe traditie in India gemarteld en met een speer gedood. Tomas is beroemd geworden om zijn twijfel, want hij weigerde in de opstanding van Jezus te geloven, totdat deze aan hem verscheen en hem vroeg de wond in zijn zijde aan te raken. Daarop verklaarde Tomas: ‘Mijn Heer, mijn God!’. Zijn verering breidde zich van India uit naar Klein-Azië en Europa. Hij wordt afgebeeld met een winkelhaak, een speer of een lans. Hij wordt aangeroepen tegen wanorde.
Bron: Heiligen Uitg. Roularta Books
***
Lang vasten is geen brood sparen
***
VRT : Niet voor gevoelige kijkers
Los van het leed in Syrië dat zovele onschuldigen treft, kan men zich toch enige vragen stellen. Wie zijn daar de vele spelers op het veld? Welke mogelijke talibanisering dreigt er na de val van het regime?
De VRT put zich uit om ongecontroleerde internetfilmpjes uit te zenden. Al lijken de lijken wel degelijk dood, we komen niet te weten wie er heeft gemoord. Nieuwsankertje Wim de Vilder kwettert met toegeknepen oogjes en natte lipjes dat de gruwelijke beelden ons als kijker zeker zullen choqueren, maar dat het niet zeker is wie de militie van dienst is geweest.
Eigenlijk zou het eender wie kunnen zijn. Wat een schat aan betrouwbare informatie verschaft die VRT toch! Regelmatig duikt ene Koert Debeuf op in het Journaal. Dit vroegere knechtje van Guy Verhofstadt is blijkbaar bijklussend ervaringsdeskundige in het Midden-Oosten geworden. Al even voluntaristisch als zijn politieke zetbaas speelt hij nu politieke weerman met juichnummertjes over de Arabische Lente en zo.
De dagen dat Rudi Vranckx thuis zijn moeder zit gerust te stellen zodat ze in ‘de boekskes‘ niet moet komen klagen over het gevaarlijke beroep van haar jongen, vult Koert de gaatjes, iets wat zijn vroegere chef ook graag deed.
Wie gevoelig is voor kwaliteit: wees gewaarschuwd voor de VRT.
Pico Bello
***
Als de duivel ziek is wil hij monnik worden
***
DE GAZET ALWEER…
Al van hun titels kan je te-genwoordig de viscerale af-keer tegenover het Christen-dom afleiden.
Terwijl alle kranten (12 juni) de kop ‘Brusselaars snuiven vooral cocaïne op feestdagen aanhield, maakte Gazet van Antwerpen er ‘Brusselaars snuiven vooral cocaïne op Katholieke feestdagen. Afgezien van ‘t feit dat oudejaar niet echt een Katholieke feestdag is (zelfs dat weten ze niet) is dergelijke titel ten zeerste tendentieus. Alsof er een correlatie zou zijn tussen geloof en drugsgebruik.
In een stad zoals Brussel dan nog wel. Wat een hatelijke domheid.
Enkele weken daarvoor, een groot artikel (nadat de Morgen hen uiteraard voor was geweest) over een terminaal kankerpatiënt die per se in de Kathedraal zijn afscheidsviering wilde georganiseerd zien. Ofschoon hij het katholicisme grondig hekelt. Een volle pagina, zonder één kritische vraag van GvA. Zoals ‘en waarom niet in een ontwijd kerkgebouw’.
Neen. De Kerk was onverdraagzaam, volgens GvA.
En op 11 juni luidde het op hun website ‘Chiroleider misbruikte jongeren‘, terwijl alle andere kranten het hadden over ‘Volleybalcoach misbruikte jongeren.
De beschuldigde bleek professioneel begeleider te zijn van probleemjongeren, professioneel volleybalcoach en pleegouder. Het feit dat hij in een ver verleden Chiroleider was, bleek echter voor GvA het meest relevant. En werd in de titel gegooid. De dag daarna veranderde die titel plots. Toch iemand met verstand in deze-krant-in-verval?
De laatste die ‘t licht zal uitdoen?
Pim Luks
***
Beter een brood in de zak dan een veer op de hoed
***
COMMENTAARlogo

Beste, ik vind het een prachtige slogan, maar de tekening die erbij staat is totaal ongepast.
Kan ik aan onze kinderen laten zien wat ik lees? Hen vertellen dat dit tijdschrift de Belgische samenleving kritisch tegen het daglicht houdt?
Nee, dat kan ik nu niet meer, want ik bespaar hen graag vulgariteiten.
Ik reken erop dat dit verdwijnt, want het past niet.
Mvg
, bvc
***
Men kan niet veel goed kopen voor een ei
***PRETTIGE VAKANTIE
Waar u ook beslist uw vakantie door te brengen: prettige reis en verblijf!
***

mobiel tel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *