ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1054 Act II – 't Scheldt

1054 Act II

ACTUEEL II

UIT DE OUDE DOOS

In nr. 984 brachten we dit bericht :

Het Steunpunt Gelijke Kansenbeleid heeft geld te veel. Het lanceert een studie naar de leefsituatie van holebi’s in Vlaanderen.De hoeveelste? Holebi’s, waar wonen ze, wat eten ze, wat verdienen ze? We kennen die zgz. wetenschappelijke studies wel. ZZZip2 heet het (zip, ‘ritssluiting’ … zo zie je waar ‘t om gaat…).Nieuw in deze enquête is het feit dat niet enkel holebi’s gevraagd worden deel te nemen, maar ook hetero’s.Op deze manier kunnen de resultaten van de holebigroep vergeleken worden met de rest van de bevolking. Dan wordt het even moeilijk. Men vraagt in de (anonieme) enquête naar je leeftijd, de postcode van je woonplaats en je geslacht.
Bij geslacht krijg je …. drie (!) keuzes:
man * vrouw * ander

Kan iemand van het Steunpunt Gelijke Kansen ons meedelen wat men onder ‘ander’ verstaat? Kennelijk weten ze het zelf niet; je mag immers je eigen definitie van je geslacht (dat dus niet man, noch vrouw is) invullen’.

De resultaten gingen begin 2012 bekendgemaakt worden -zie www.zzzip2.be

Inmiddels zijn we half 2012 en van resultaten nog geen spoor…. terwijl u en ik uiteraard betaald hebben voor deze hobby van een paar gesubsidieerden. Zouden de resultaten van de enquête misschien niet in de lijn van de verwachtingen liggen? En dan maar binnenskamers gehouden zijn?
Foei !

Pim Luks

***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *