ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1052 Even – 't Scheldt

1052 Even

ANTONIUS VAN PADUA

Antonius, geboren in 1195 was aanvankelijk augustijnerkanunnik, maar diep getroffen door het martelaarschap van enkele franciscanermonniken in Marokko stapte hij in 1220 over naar de franciscaner orde. Hij was een zeer begenadigd predikant, die aan diverse Europese universiteiten heeft gedoceerd. Hij vestigde zich in Padua waar hij zich exclusief wijdde aan het prediken.
Hij stierf in 1231 en werd al elf maanden na zijn dood heilig verklaard. Hij wordt aangeroepen om zoek geraakte spullen terug te vinden en door vrouwen die een echtgenoot zoeken.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books
Sinjoor
***
Wie boter op zijn hoofd heeft ga niet in de zon
***
HOOGTEVERSCHIL?
Alleen in de gedrukte oplage werd in het hoofdartikel van Helena de naam van de Antwerpse advocaat Henri Rosenberg verkeerdelijk als Rosenfeld vermeld.
Onze excuses. In zowel de fax-oplage als de verzendingen per e-post werd zijn naam juist geschreven.
***
Men kent ‘t einde van zijn vinger, maar niet ‘t einde van zijn leven.
***
OPLAGEVERLIES
Het weekblad Humo zakt voor het eerst sinds jaren onder de 200 000 verkochte exemplaren. Dit is een dalen van 9,9 %. Ook het weekblad P-magazine krijgt forse klappen: een daling van 12,06 % waardoor de oplage onder de 50 000 exemplaren zakt.
De cijfers zijn gebaseerd op de vergelijking van 1 april 2010 tot 31 maart 2011 met 1 april 2011 tot 31 maart 2012. Bron: CIM.
***
‘t Zijn sterke benen die de weelde kunnen dragen

***
FAMILIEHULP
Twee broers van Elio di Jeannetto di Tapetto worden verdacht van valsmunterij. Als Elio geld te kort heeft – en geen klein beetje – dan is het eerder een zaak van naastenliefde als de broers geld willen drukken. Weer een flater van het gerecht…
Sinjoor
***
De zotten vragen naar de uur, de wijzen weten hun tijd.
***
MADAME LIETEN (SP.a)
Hoelang gaat dat liedje (Liet-je) nog duren, vragen velen zich af. Deze niet-verkozen madame van de sp.a, naar voren geschoven door de hoerenloper Steve Stevaert staat in het Hasseltse bekend als ‘het rode viswijf’.
Haar voornaamste prestatie in het Antwerpse was de sluiting van het mooie pershuis aan de Grote Markt. Dat pand staat sindsdien te verkommeren. Madame Lieten zorgde er voor dat de daar gevestigde Journalistenverenigingen aan de deur werden gezet. Voorwaar een prestatie van een minister voor de media. Hoe lang klinkt haar liet-je nog vals?
Sinjoor
***
Twee honden aan één been komen zelden overeen
***
Nr 1053 DUBBELNUMMER
Nr. 1053 verschijnt op 19 juni en is een dubbelnummer. Nr 1054 verschijnt op 3 juli 2012.
***
Die geen grove spijs verdraagt, moet zich met slappe behelpen
***

hansha medic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *