ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1052 ACT II – 't Scheldt

1052 ACT II

Bij het overlijden van uitgever Godfried Lannoo voorzag de onvolprezen Gazet van Antwerpen in een stukje dat bijna korter was dan de woorden ‘In memoriam’. 

Een beschamende 11 lijntjes op de showbizz-pagina en dat over een fijnbesnaard en sociaal bewogen cultuurmens.
Deze christelijk geïnspireerde en Vlaams voelende ondernemer was van een niveau dat voor de Gazet buitenaards moet lijken. Het prikkelende cultuurenthousiasme van deze charmante man blijft een inspiratiebron voor wie hem kende. En dat zou je nu net verwachten van journalisten met zin voor levenskwaliteit. In de Gazet deelt men liever frietzakken uit, vat men het weekend samen in ‘vrij-zat-zon’ en bundelt men de cultuurkeuteltjes in overbodige bijlagen.
De columns zijn breinbeschadigende hobbyrubriekjes van uitgebluste schrijvelaars die de slinkende lezersschare vooral moeten plezieren.
De barista serveert je een kop koffie terwijl je in het bruisende A de Gazet leest. Zo ziet het ideaalbeeld van de Antwerpenaar er uit, volgens deze krant die nog in weinig verschilt van het gratis magazine Zone 03.
Lex Moolenaar – de man met een mening – heeft een panoramisch zicht op de stad.
Hij schrijft dat de Antwerpenaar in jaren niet zo tevreden is geweest. Journalistieke zelfbevlekking tot de laatste druppel of tot de laatste lezer ?
Johan Steels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *