ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1051 Even – 't Scheldt

1051 Even

NORBERTUS

Norbertus is in 1080 in de Duitse stad Xanten in een adellijke familie geboren en leidde als jongeling een zorgeloos, wereldlijk bestaan. Om redenen van prestige werd hij benoemd tot keizerlijk hofaalmoezenier. In 1115 ontsnapte hij tijdens een donderstorm ternauwernood aan de dood toen voor de voeten van zijn paard de bliksem insloeg, een gebeurtenis die zijn leven veranderde. Hij legde de kloostergeloften af en wijdde zich aan een eerlijk en rechtschapen leven.
Paus Gelasius gaf hem en enkele metgezellen toestemming om in Prémontré in Frankrijk een religieuze gemeenschap te stichten, die zich ontwikkelde tot de in 1126 goedgekeurde orde van de premonstratenzers, oftewel de Norbertijnen. In datzelfde jaar werd Norbertus gekozen tot aartsbisschop van Magdeburg. Hij overleed daar in 1134 en is in 1582 heilig verklaard. Norbertus komt uit het Duits en betekent ‘stralende man uit het noorden’.
Bron: Heiligen, uitg Roularta Books
***
Die brood heeft, die geeft men brood
***
STADIONSGELD VOOR ONDERWIJS?
De aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober is gegeven. Bij zijn terugkeer na een hernia-operatie gooide burgemeester Patrick Janssens meteen een knuppel in het hoenderhok. Hij kondigde aan het voorziene geld voor een nieuw voetbalstadion in de Scheldestad (25 miljoen euro) te gebruiken om het Antwerpse onderwijs te ondersteunen. Schepen Marc van Peel aapte hem na door ook een identiek door het Gemeentelijk Havenbedrijf vooropgesteld bedrag voor andere doeleinden te zullen aanwenden.De ruziemakende voetbalclubs Beerschot en Antwerp reageren totaal verschillend op de berichten. Op het Kiel gaat men akkoord met de visie van de burgemeester en denkt men aan een verbouwing van het Olympisch stadion. Op de Bosuil voelt men zich echter gepakt en spreekt men van een schending van gemaakte afspraken binnen het Antwerpse stadsbestuur.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.
Jef Penalty
***
Het is kwaad brij maken van water alleen
***
VRT: ONBEKWAAM
VRT, een door de Socialistische Partij beheerde instelling. Het was te horen in ‘Het Journaal’ op Eén op zaterdag 13 mei 2012 om 19 uur. Die dag werd de naams-verandering van KAV (Katholieke Arbeiders Vrouwen), een afdeling van het overkoepelende ACW naar FEMMA een feit.
In haar commentaar zei de journaliste van dienst dat de vereniging voorheen beter bekend was als de Boerinnenbond en als uitgever van ‘Ons Kookboek’.
Een vergissing (?) die in de latere uitzendingen niet werd herhaald maar ook niet werd rechtgezet…
In de week daaropvolgend meende ook ‘Man bijt hond’, een programma van Woestijnvis voor Eén, een duit in hetzelfde zakje te moeten doen. Zij bestempelden KAV als ‘de vereniging van vrouwen uit de agrarische sector’. Ook zij hebben blijkbaar nog nooit gehoord van de KVLV, de vroegere Boerinnenbond
Eén, een zender waarop je vertrouwen kunt…
Katelijne
***
Als kok en bottelier samen kijven, dan hoort men waar de boter gebleven is
***
THINK MEDIA
Op onze webstek verscheen een bericht over Think Media: journalisten wachten op hun salaris en evenmin worden huren (reclamepanelen) betaald.
Wij ontvingen deze reactie:
Dag Murath,
zou je me het artikel kunnen bezorgen dat jullie over Think Media hebben geschreven?
Ik ben zelf ontslagen bij
Think Media en ben uiteraard geïnteresseerd. Heb zelf immers nog heel wat tegoed. Betalen ze ook de huur niet? Vriendelijke groet, René De Witte. 0475 00 00 00
***
De hennen die meest kakelen leggen de meeste eieren niet

boekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *