ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1051 Brieven – 't Scheldt

1051 Brieven

lezersrubriekI FRAUDEGeachte,Wat fraudebestrijding betreft is in het land van de blinden de eenoog koning. De vraag is niet hoe je fraude bestrijdt. Het is zaak te zorgen dat er wetten worden gemaakt die fraude geen kans geeft. Dergelijke fraudebestendige wetten worden in dit apenland niet gemaakt deels uit onbekwaamheid van die wettenmakers. Sommigen zijn amper hun pamper ontgroeid en worden al tot staatssecretaris gebombardeerd.Anderzijds kan men zich afvragen of het niet zo gewild is gezien de talrijke gebreken die gemeenzaam gekend zijn als de achterpoortjes. Hoe dan ook: gemaakt door onbekwamen of met verdoken moedwillig ingebouwde achterpoortjes.Het zijn niet zelden die wettenmakers zelf of de vrienden van het clubje, die er daarna van profiteren. Wanneer een bank echter, zoals ooit gebeurd is, zijn klanten de raad gaf om zus en zo maximaal te profiteren van een lacune in de wet, dan pas gingen de poppen aan het dansen … omdat het een Vlaamse bank betrof…
Zo te zien is fraude hier nooit ver weg.
Tot besluit: Dit land is de fraude zelf.
Marc
*
II FRAUDEJa, het kon niet anders, weer eens op de diamantairs hun kop kloppen! De diamantsector is wel goed voor 8 % van de Belgische export en 12 % van de Vlaamse export.Op het vlak van internationale handel staat diamant op de 4de plaats van belangrijkste handelsgoederen.
Sri Lanka 90 % * India 80 % * Israel 75 % * Hong Kong 55 % * VAE 44 % * Thailand 36 % * China 18 % van de totale Belgische export.
34 000 jobs aan directe en indirecte tewerkstelling in de provincie Antwerpen, wel iets meer dan Opel.
Dit komt niet van een PR afdeling van HRD maar uit een studie van de KU Leuven. Sinds het in voege brengen van het Kimberley Process systeem, kan men geen ruw steentje meer verkopen in Antwerpen ‘in het zwart’. Het fameus proces van de Zwitserse bank is wel reeds enkele jaren oud, maar men haalt steeds dezelfde stokoude koe uit de gracht.
De sector heeft nooit illegalen aan het werk gezet zoals in de bouw, de horeca, de landbouw enz. waar het zwartwerk en zwarte winsten veel hoger liggen dan ooit in de diamantsector.
Steentje.
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *