ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1051 Act VI – 't Scheldt

1051 Act VI

Ik ben verontwaardigd en diep geschokt. Als overtuigd liberaal en lid van de partij sinds 1955, ook toen ze PVV, VLD en tenslotte Open VLD heette.

Bekijken we de Antwerpse gemeentelijke politiek even.

Luc Bungeneers is de enige schepen vanwie we met zekerheid kunnen zeggen dat hij niet corrupt is.

Als schepen van Financiën doet hij zijn best om zijn collega’s in toom te houden. We zien hem zelden op TV: hij doet niet aan zelfverheerlijking.
Bungeneers is tenslotte géén reclameman zoals Patrick Janssens die het moet hebben van publiciteit, die dan meestal betaald wordt met geld van de kiezer.
Bij de samenstelling van de kieslijst voor de gemeenteraadverkiezingen vroeg Luc Bungeneers de 2de plaats op de Open VLD-lijst. In feite verdiende hij de lijst aan te voeren. Was het verstandig om Annemie Turtelboom te importeren?.
Als tweede op de lijst zou Claude (spreek uit ‘kloot‘) Marinower fungeren. Herinner u dat hij destijds als voorwaarde stelde de enige kandidaat uit de joodse gemeenschap te zijn. Hij werd verkozen maar heeft, politiek gesproken weinig van zich laten horen.
En voor die man zou Bungeneers naar de laatste plaats worden verwezen…
Het verwondert mij dat een verstandige vrouw als Annemie Turtelboom niet de plaats van Luc Bungeneers verdedigt.
Als op het kabinet van Bungeneers een glas wijn aangeboden wordt dan komt die wijn niet uit de goedgevulde kelders van het stadhuis. Bungeneers heeft voor die gelegenheden zijn eigen wijn die hij van thuis meebrengt.
Voor sommige collega’s is hij een luis in de pels. Iemand die zelf boter op het hoofd heeft vertoeft niet graag bij iemand op wie niets aan te merken is. Robespierre kreeg tijdens de Franse revolutie de bijnaam ‘L’incorruptible’. Misschien wel de voornaamste reden waarom hij stierf onder de guillotine.
Annemie Turtelboom kan de fout t.o.v. Luc Bungeneers nog rechtzetten. Doe het!
Marcel Brocatus
Redactiesecretaris ‘t Scheldt.
***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *