ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1050 Act 5 – 't Scheldt

1050 Act 5

Heksemie Turtelboom is naar Antwerpen ontboden om de zeer open (want langs alle kanten lekkende) VLD van de nakende ondergang te redden. Maar nu ziet het er naar uit dat haar bemoeienissen het schip nog sneller gaan doen kapseizen dan de kiezer in oktober al van plan was te laten gebeuren!

Natuurlijk durfde de plaatselijke partijleiding zich niet verzetten tegen de oekazen van de Melsenstraat toen Annemie eraan zat te komen. Over haar lijsttrekkerschap bestaat dus officieel geen discussie, al is er geen blauwe Sinjoor die dat niet als een affront beschouwt. Maar nu heeft ze het ook in haar krullenkop gestoken zich te mogen en zelfs te moeten moeien met de verdere lijstvorming.
Vervrouwelijking en verjonging schijnen daarbij haar motto te zijn. Waar hebben we dat nog gehoord? Het zijn sinds een paar decennia de nieuwe heilige kalveren die alles op de best mogelijk wijze zullen oplossen – en nog rap ook! Inderdaad: degenen die Jupiter in het verderf wil storten, ontneemt hij eerst hun zinnen…
Wie zich daarbij uiteraard doodongelukkig voelt wegens het gebrek aan respect voor het werk dat hij gedurende twaalf jaar verrichtte, is Luc Bungeneers, zowat de enige schepen die zijn stiel verstaat en waar ge mee onder de mensen kunt komen zonder u te moeten doodschamen. Als doekje voor het bloeden werd hem de plaats van lijstduwer aangeboden. Maar mensen die het weten kunnen, hebben de schepen er fijntjes op gewezen – in zoverre nodig – dat de laatste getrouwen die het bolletje van een partij in duikvlucht rood kleuren geen naamstem uitbrengen maar een kopstem! En de meeste waarnemers geven de liberalen momenteel amper (of zelfs geen) twee zetels…
Voor onze intieme vriend ‘ClaudeMarinower ziet het er dus helemaal niet zo goed uit. Iedere Antwerpse jood met een greintje gezond verstand (en daaraan is geen tekort in die gemeenschap) stemt immers al lang VB! Of anders straks wel André Gantman op de N-VA-lijst… Wedden dat de aalgladde advocaat van vieze zaken Kris Luyckx hem nog de broek gaat afsteken?
Bros
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *