ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1050 Act 1 – 't Scheldt

1050 Act 1

Nahima Lanjri (CD&V) organiseerde een debat over de mobiliteit op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Als je de 10 aanwezige N-VA‘ers wegdenkt, dan bleven er in het tochtige turnzaaltje een schamele 30 geïnteresseerden

peeters over.
Kris Peeters, die was komen opdraven om te speechen, was duidelijk niet geamuseerd.
Lag zijn ontgoocheling aan de povere organisatietalenten van de zwaar overschatte Lanjri? Niet alleen gaf ze een brokkelige toelichting, maar kreeg ze het aan de stok met een tot de islam bekeerde Antwerpse die de schrijnende onveiligheid aankaartte.
Nu ja, het politieke lot van Lanjri is toch al beslecht. In oktober trekt ze de districtslijst van Borgerokko (een geuzennaam volgens linkse bakfietsbobo’s). Een totaal onbekende, wat onfrisse vrouw die op het kabinet van Havenschepen Marc Van Peel bleek te werken, rammelde een ingestudeerd lesje over mobiliteit af. Meermaals werd er vanuit het publiek gewezen op haar foutieve interpretaties. De dame blijkt voor de CD&V de zesde plaats op de stedelijke stadslijst te zullen bezetten. Succes onverzekerd! Diezelfde avond sprak Bart De Wever in het Radisson Blu Hotel aan het de weverAstridplein een 250-tal toehoorders toe. Een rake analyse van de Antwerpse situatie deed vele hoofden beamend knikken. Met een kwinkslag en tegelijk zin voor realisme, bracht de N-VA-uitdager van de zittende/liggende SP.a-burgemeester (die wel erg lang met zijn hernia sukkelt) een coherent verhaal.
Als mogelijk burgemeester van de grootste Vlaamse stad zou hij sterk op het Vlaamse beleid kunnen wegen, zeker indien er na 2014 partners zouden worden gevonden om die andere accenten te leggen, aldus De Wever die eraan toevoegde zelf nooit te hebben gezegd Minister-President te willen worden.
Dit was een logische invalshoek die wellicht het meer ontspannen optreden van De Wever kan verklaren. Hij kon het dan ook niet nalaten te vermelden dat hij die avond in Antwerpen zes keer meer volk had getrokken dan Kris Peeters.Zou het George Clooney-effect wat wegebben ?
Johan Steels
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *