ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1048 Hfd KA – 't Scheldt

1048 Hfd KA

… voor een gewelddadige opstand tegen het Kapitaal. Desgevraagd wilde hij zijn mening wel afzwakken door te stellen dat bij ons de revolutie er ook wel door een algemene staking met wegblokkades en gesaboteerde fabrieken kon komen. Met andere woorden, er moesten niet per se doden vallen. Aan de andere kant van het politieke spectrum hebben ook vooraanstaande katholieken gezegd dat Aids een straf van God was! En dat het dus goed was dat er doden vielen. Niemand is daar ooit in dit land strafrechtelijk voor veroordeeld. Mooi van dit land. Maar de vrijheid van het spreken betekent wel dat u en ik zulke opvattingen mogen veroordelen. Dat gaan wij nu even doen.

Ik ben het meer dan honderd procent eens met wat de rechter over Sharia4Belgium zegt. Alleen, ik herhaal, dit moest niet door een rechter gezegd worden, maar honderdvoudig, duizendvoudig door politici, schrijvers en andere commentatoren. Belkacem is natuurlijk gemakkelijk te bekritiseren; hij is een hatelijke fanatiekeling, of hij speelt het zo. De meeste islamitische aansporingen, zoals zij alle dagen in de moskeeën verkondigd worden, zijn minder fanatiek dan die van Sharia4Belgium. Vaak zijn zij gewoon lachwekkend, zoals de excentrieke baard van Belkacem, of al die geknielde mannen met hun hoofd naar Mekka en hun gat naar ons. Ik heb het ook over islamitische opvattingen over kleding, eetgewoonten en, niet te vergeten, de islamitische vasten, waar ‘s nachts gevreten en gevreeën, gesjanst en geschranst wordt. Dat levert allemaal leuke cartoons op in ‘t Scheldt. Carnaval maakt de wereld kleurrijker.
Was het dat maar! Want de basishouding van de islam tegenover ongelovigen en afvalligen, die met dat carnaval niet (meer) willen meedoen, tegenover vrouwen en andersgeaarden bijvoorbeeld, leidt steeds vaker tot geweld, overal ter wereld.
Dat werd deze week nog bewezen met de moord op een man in Luik: vier islamieten hebben hun opvattingen over homoseksualiteit ietwat ongelukkig tot uitdrukking gebracht (ik bezig even de vergoelijkende taal van hun verdedigers). Dat is duidelijk geen carnaval meer. Dat een jury ze dertig jaar laat opsluiten, liefst in Algerije of Marokko.
En toch moet geen enkele van die opvattingen verboden worden. Als ik met het carnaval van de islam mag lachen, dan ook met het karnaval van de gay parades. Vrijheid blijheid.
Ik ben het op dat punt dus grondig oneens met Geert Wilders, die de Koran wil verbieden. Ik héb de Koran in huis. Maar hij staat wel, samen met Mein Kampf, het Communistisch Manifest, en andere lectuur die geweld predikt, op de tweede rij in de boekenkast.
Dat is niet het eerste wat mijn kleinkinderen moeten lezen zodra ze interesse krijgen in die dingen. Ik wil dat ze eerst die dingen lezen die geweld veroordelen en die tolerante kritiek geven op de mening van anderen.
En om het nog maar eens duidelijk te herhalen: een correctioneel vonnis hoort ook niet thuis in het rijtje van tolerante kritiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *