ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1048 Even – 't Scheldt

1048 Even

ISIDORUS

Isidorus is rond 1080 in Madrid geboren. Hij was een arme boerenknecht, maar ook een vroom christen die lijdzaam de spotlust van zijn collega’s onderging. Volgens de traditie was hij vaak vele uren in gebed verzonken, ter-wijl engelen zijn werk op de velden uitvoerden. Hij is rond 1130 gestorven en in 1622 heilig verklaard door paus Gregorius XV.
Bron: Heiligen, uitg. Roularta Books.
***
Met naarstige hand en sparende tand, koopt men rente en land
***
TOPPERS
Op het weekblad na (Joepie: + 3 314) daalden alle weekbladen in Vlaanderen in verkoop. Kerk en Leven (het Parochieblad) verloor 29 960 ex gevolgd door Humo dat 18 304 en TV Familie die bijna tienduizend ex verloor. Het leidde bij Humo tot een andere aanpak: Steve Stevaert en Pol van den Driessche werden door het blad gekeeld.
De daling van de oplage met meer dan 5 000 ex leidde tot het ontslag van de hoofdredacteur van P Magazine. Hij werd door een extreem linkse rakker vervangen wat tot een nog groter oplageverlies kan leiden.
Het vieze blad Goedele (of het blad van vieze Goedele) werd opgedoekt maar de overjaarse sexmadam kondigt een herverschijnen bij een andere uitgeverij aan. Het zou een propere editie worden. Hoe Goedele dat kan bereiken is een ander paar mouwen.
Het maandblad Menzo zag zijn oplage dalen met 6 % waardoor de oplage de term ‘confidentieel’ kreeg.
De laatste CIM-cijfers maken een verdere daling van meer dan 3 % bekend van Gazet van Antwerpen…
Adriaan van Gansen
***

Droesem is nog goede wijn, als een lieve hand hem schenkt***
HIJ BLIJFT, HELAAS
Enkele weken terug brachten we het nieuws dat Luc Luwel driftig aan ‘t solliciteren was. Bij Flanders Investment & Trade. Hoofdkwartier in Brussel (uiteraard, daar is zijn VOKA ook naar toe getrokken).
Op vrijdag 27 april besliste de Vlaamse Regering echter om Claire Tillekaerts te benoemen. Wij waren zo discreet om haar tegenkandidatuur voor te stellen als Claire T. (‘t Scheldt n° 1046 p. 4) .
Als u ‘t Scheldt leest wordt u goed geïnformeerd. De Tijd kwam niet op tijd.
Zo veroorloven we het ons u te melden dat het gedrocht Antwerp Headquarters – nog altijd geen resultaten – binnenkort stevig verbouwd / afgebroken zal worden.
Het lijk begint te rotten, …
Noteer maar alvast: Winkelhof. Uit Rotterdam, kunnen we altijd iets van leren.
Pim Luks
***
Men moet een kind geen mes in handen geven
***
FANTAST LOUIS TOBBACK
Louis Tobback (sp.a)bewierrookte op tv de ‘prestaties’ van Patrick Janssens (sp.a) in Antwerpen. Hij vernoemde die niet.
Doen wij dan maar:’


***

commun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *