ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1048 Act I – 't Scheldt

1048 Act I

vlaliAlweer

Hommeles in medialand. Nadat Flair en Libelle, de blaadjes voor respectievelijk onzekere meiden en ingekapselde dames van uitgever Sanoma, betalende advertenties hadden geweigerd rond het boek van Anke Van dermeerschHoer noch slavin – Vrouwen en islam’, krijgen de boekskes een koekje van eigen deeg.
Filip Dewinter zwierde zowel van Flair als van Libelle een parodie-cover op het internet. Bijvoorbeeld op de voorpagina van Flair: ‘Mode: zwarte boerka, bruine schoenen. Not done!’ Of op die van de nep-Libelle: ‘Exclusief. Pol Van Den Driessche: ik droom al jaren van een eigen harem’.
Een fan van Dewinter & co ben ik nooit geweest, maar nu kreeg hij mij toch als lacher op zijn hand. Toch zijn het waarschijnlijk alweer alleen die ‘ongelovige honden’ die de humor inzien van deze persiflage, want zelfs sommige reacties op de webstek van schenenschopper Clint.be dat met de covers uitpakte, hebben het over ‘beledigingen’.
De directie van Sanoma is ook geshockeerd en zal het Vlaams Belang misschien in gebreke stellen.
Zodoende kan de uitgever de tegenvallende verkoopcijfers in het beste geval wat opleuken door moslima’s als abonnee binnen te halen. Oeps! Daar had Filip Dewinter niet eens aan gedacht. Maar blijkbaar is Dewinter zelf een lezer van de damesblaadjes – bij de kapper of bij zijn dochter? – want hij ergert zich zwart en geel aan de modereportages over de nieuwste hoofddoekentrends.
Blijft de vraag: wie was bij het Vlaams Belang de grapjas/humorjurk van dienst?
Dewinter toch niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *