ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1048 Act Hel – 't Scheldt

1048 Act Hel

Het overkomt nu Walter Van Beirendonck. Eerst verschenen de halve waarheden over ‘zijn‘ faillissement.

Maar niet Van Beirendonck-de-ontwerper is failliet, slechts zijn winkel, een voormalige garage in de Sint-Antoniusstraat. Dankzij de Walter Store leerden ook buitenlandse modeliefhebbers het onooglijke straatje kennen en konden dan hun weg vervolgen naar dat andere illustere lid van de Antwerpse Zes, Dries Van Noten in de Nationalestraat. Geen vergelijking mogelijk tussen beiden? Des te beter, want wat is de meerwaarde van een clubje ontwerpers die allemaal hetzelfde in de rekken hebben hangen?

Terug naar het Van Beirendonck bashen. Het failliet van de winkel is voornamelijk terug te brengen tot de verdriedubbeling van de huishuur, waarna de rechter de huisbaas gelijk gaf én met terugwerkende kracht. Om zo’n bedrag op te hoesten moesten de designer outfits al met de snelheid van verse pistoleekes op een zondag over de toonbank vliegen.
De winkel werd leeggehaald en de veiling van de inboedel bracht nog een niet onaardig bedrag op, maar nu beweert die huisbaas – wie is hij en hoe heet hij? – dat hij een bomvolle kelder aantrof met muffe kleding en waardeloze prullaria. Radeloos had hij slechts één oplossing: de Kringloopwinkel bellen. Liefst zes vrachtwagens diende die te laten aanrukken om alles op te halen en zijn kelder verhuurbaar te maken.
De Kringloopwinkel vertelde vervolgens aan de bewuste ‘modejournaliste’ dat ze vreesde of er wat aan te vangen was met textiel waaraan soms nog een duur prijskaartje hangt maar ook een hardnekkige keldergeur.
Het valt te betwijfelen of Van Beirendonck had willen reageren, maar de krant had het tenminste moeten proberen en indien bot gevangen, dit kunnen melden.

Daarmee is de kous nog niet af. Twee dagen later verschijnt precies hetzelfde indianenverhaal op de website van een andere krant. In identiek dezelfde bewoordingen. Dat heet dan eigenlijk plagiaat. Niet goed bezig in de Vlaamse pers. Nu krijgt Bart De Wever in zijn wrevel over de media warempel steun uit een onverwachte hoek, die van een modeontwerper die allesbehalve keurige mannenkostuums maakt!
Wordt vervolgd. Al was het maar door een stormloop op Kringloopwinkels.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *