ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1047 Act 2 – 't Scheldt

1047 Act 2

1 Mei

Voor een keer zag het Antwerpse De Coninckplein wit van het volk. De militanten van het Vlaams Belang waren er neergestreken om hun 1 Mei te vieren.
Een energieke Filip Dewinter veegde de vloer aan met de vele ongewensten die wijken als Antwerpen-Noord al decennia helpen verloederen. Zijn uithaal naar de vetbetaalde ‘socialisten‘ à la Luc Van den Bossche en consoorten die zelf de crisis maar eens moesten betalen werd op gejuich onthaald.

Voorzitter Bruno Valkeniers vergeleek België met de Titanic. Ondanks diverse geslaagde invalshoeken over de Europese dictaten, de Republiek Vlaanderen en de sociale accenten die hij legde, zonk de boot wel erg traag.

Tekstschrijver Johan Sanctorum had er in zijn welbekende wijsheid wellicht niet aan gedacht dat er zoiets bestaat als een rechtstaand publiek. De sfeer op het plein zat er danig in en bevestigde dat het VB een overtuigde achterban heeft behouden die – zij het wat uitgedund – de rug recht houdt. Op een verdwaalde Chinees na lagen de buurt-allochtoontjes nog in bed, zalig onbewust van wat die betaalde feestdag eigenlijk betekent.

VRT-journaliste Goedele Devroy met de Pinokkio-neus stond er bij en dacht er het hare van. Zou haar voorkeur voor de kleine man eerder gekleurd kunnen zijn?
Johan Steels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *