ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1044 Even – 't Scheldt

1044 Even

ANSELMUS

Anselmus is geboren in 1033 in Aosta (Italië). Hij wilde zielsgraag het benedictijner habijt aantrekken, maar omdat zijn vader zich daar fel tegen verzette vluchtte hij naar het klooster Bec in Normandië. Hij werd aartsbisschop van Kantelberg (Canterbury) en in zijn pogingen om de macht van de Engelse koning te verzoenen met de rechten van de kerk legde hij altijd naastenliefde en wijsheid aan de dag.
Hij was een groot theoloog die ook belangrijke filosofische teksten heeft geschreven. Hij overleed in 1109 in Canterbury en hij werd in 1720 tot kerkleraar uitgeroepen.
Bron: Heiligen uitg. Roularta Books
***
Met naarstige hand en sparende tand, koopt men rente en land
***
ROODHARIGEN
In zijn ‘Bladspiegelheeft Koen Meulenaere het over roodharigen. Geniet mee: ‘Zwijg ons van roodharigen. Els de Schepper, die staat binnenkort op de Sinksenfoor. In het spookpaleis…’
Op 12 april stuurde Els de Schepper een bericht naar de pers dat haar hond verdwenen is. Zijzelf trad die datum op in China.
Zij heeft daar een ongehoord succes: niemand verstond haar…
***
Ros haar en elzenhout groeien maar op slechte grond
***
THERMOSFLES
Een Limburger komt bij Blokker in Antwerpen en ziet een thermosfles staan. Hij vraagt aan de verkoopster: ‘Wat is dat?’ ‘Awel’, zegt de verkoopster, ‘dat is een thermosfles: alles wat je er koud instopt blijft koud en alles wat je er warm instopt blijft warm’.
‘Ik neem er een’, zegt de bronsgroene eikenhouter.
Terug in Limburg, neemt hij de thermosfles mee naar z’n werk. De collega’s vragen: ‘Wat is dat?’ Hij legt uit: ‘Dat is het nieuwste uit Antwer-pen : een thermosfles. Alles wat er warm in gaat blijft warm en alles wat er koud ingaat blijft koud’.
Vraagt zijn collega: ‘Wat heb je er nu in zitten?’ Antwoordt die Limburger: ‘Twee tassen soep en een Frisco’.
***
Geen gewisser ding dan dat men in de hand heeft
***
APACHE – COLLIER
Op de Apache-webstek beschrijft journalist Georges Timmerman (ex-De Morgen) de ‘carrière’ van Rudy Collier (°1952)
Nou ja carrière: eerder de opsomming van zijn opeenvolgende mislukkingen in de journalistieke wereld. Hij besluit: ‘Hij werkt momenteel bij Gazet van Antwerpen’.
Moet dat niet zijn: ‘hij drinkt..’
Sinjoor
***
Twee gekken kunnen het op één ezel niet uithouden
***
WAAR IS ZOOMLION?
Jaren geleden kwam het Lernout & Hauspie schandaal uit doordat een schrander journalist eens in Korea ging aanbellen bij hun ‘grootse‘ plaatselijke klant. Bleek die niet te bestaan. Wij van ‘t Scheldt gingen (onze budgetten zijn beperkter) eens aankloppen bij het Chinese Zoomlion. Eén van de ‘resultaten’ van Antwerp Headquarters. Waar ze geregeld mee uitpakken. Dat op hun website staat aangekondigd onder ‘nieuw in Antwerpen’.
En wat bleek? Op de 16e verdieping van de Antwerp Tower (de Keyserlei 5) wist de vriendelijke dame van het Regus-businesscenter te vertellen dat Zoomlion er geen kantoor heeft. Nooit gehad heeft. Ze hebben er een – hou je vast – ‘virtueel‘ bureau. En geen personeel. Gewoon een postbusfirma dus. Wanneer stopt het bedrog van Luc Luwel en Robert Voorhamme?
Pim Luks
***
Tussen de mond en de lepel komt dikwijls groot belet
***FATIHA: FEE OF FEEKS?
Als de slang van een fakir kronkelt Fatiha Saïdi, de sfinx van het Brusselse islamo-socialisme, zich al 20 jaar in allerlei bochten om via de PS aan (uit ?) de bak te blijven. Haar verhouding tot Elio Di Rupo kwam onder druk te staan toen ze het op een vliegtuig opnam voor een gerepatrieerde ‘brave jongen’ van Marokkaanse origine die nog maar 16 jaar illegaal in België verbleef, slechts 42 gekende misdrijven had gepleegd en amper 20 uitwijzingsbevelen had genegeerd.Niets mis met deze misdeelde medemens dus. Het ‘Eigen Volk Eerst‘-principe bij Marokkanen kent toch iedereen? Fatiha doet dat erg goed, zo voor haar kiezers zorgen. Naar verluidt heeft Patrick Janssens haar al verzocht om eens naar Antwerpen te komen en het daar eens voor te doen hoe je alle fatsoen en logica aan de laars lapt.Met de recente geweldplegingen in Antwerpen dreigen immers danig wat potentiële kiezers van de Stadslijst over de grenzen te verdwijnen. En nu zelfs Groen en Jozef de Witte van het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding vinden dat de regularisaties er ver over waren, is het alle hens aan dek om deze verontrustende evolutie te stoppen. Fatiha kan dat!
Johan Steels

hansha islamfoto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *