ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent 1043 Actueel 3 – 't Scheldt

1043 Actueel 3

MAGGIE DE BLOCK IN HONGERSTAKING?

Jawel, je kunt het al wat zien aan onze Staatssecretaris voor Migratie en Asiel. De kilootjes vliegen er af sinds Maggie haar solidariteit betoont met de uitgeprocedeerde asielzoekers. Het is toch zo erg dat die mensen hier niet mogen blijven, nietwaar?
Hun bijdrage aan de samenleving gaat zeker gemist worden. Maar of ze nu hier of ginder in hun mooie landje honger lijden, maakt voor hen niet zo bijster veel uit. Ze wilden gewoon Maggie niet teleurstellen in haar poging tot medeleven.
Een staatssecretaris heeft het al niet zo makkelijk, laat staan dat je haar humanitaire zelfbeeld zou willen ontnemen.
Net als Bart de Wever is ze al 36 kilo vermagerd en ze wordt daarom door sommigen nu nog nauwelijks herkend. Toch maar oppassen niet in de anorexia-zone te belanden. Bravo Maggie!
Pico Bello
***
OBESITAS-POLITICUS: MAGER BEESTJE
Kent U Kristof Waterschoot, het schoothondje van Havenschepen Marc Van Peel? Deze lobbes vertegenwoordigt het volk op basis van een paar honderd stemmen en is als opvolger op de kieslijst in zijn te krappe zitje beland. Hij beleefde zijn minuutjes van glorie toen hij op de VRT mocht uitleggen dat de parlementaire Dexia-commissie geen onderzoeksrechter mag spelen.
In De Zevende Dag werd hij prompt afgeslacht door Jean-Marie Dedecker en in het halfrond werd hij tijdens zijn inhoudsloos gepiep op het spreekgestoelte weggehoond door zowat iedereen die nog een restant aan schaamtegevoel kon opbrengen.
Toch vindt dit wezentje zichzelf geweldiger dan Eddy Wally. Deze dikke jongen draagt steeds kostuums, besprenkeld met schilfertjes die door zijn zweterige natuur neigen tot vasthoudendheid. Zijn gehijg wordt onderbroken door volzinnen vol vitriool over iedereen, behalve hemzelf en Van Peel.
En uiteraard over zijn verloofde, die zich als kabinetschef van de gemarineerde maritieme Schepen onledig houdt met het aanslepen van de hompen vlees voor de barbecue.
In juni wordt ze Kristofs bruid en samen zullen ze weerzinwekkende kindjes voortbrengen die ooit de Antwerpse CD&V in eer moeten herstellen.
Deze inteeltknechten van de Havenschepen beschikken naar hun onbescheiden mening over politiek talent. Achter Kristofs bijzonder brede rug wordt er meestal gegrapt en gewalgd. Dat deert hem niet, want hij waant zich omringd door Untermenschen.
Alhoewel hij het ACW (Algemeen Christelijk Werkersverbond) verafschuwt, vond hij bij het Dexia-drama toch ook weer niet dat het ‘Alle Centen Weg moest worden. Hij schnabbelt maandelijks wat bij als districtsschepen in Hoboken. Daar werd hij verkozen op basis van compassie en doet hij verder weinig kwaad.

In de Haven van Antwerpen mocht hij vroeger zijn Schepen al eens vervangen, wat bij de havenbonzen steevast leidde tot ongeloof, hilariteit en ergernis.
Deze eeuwige scout waant zich een operafiguur die tot het selecte clubje der goden behoort. In werkelijkheid zou hij beter op het toneel staan met dieetgoeroe Sonja Kimpen.
Johan Steels
***
RIOOLRAT

Wij behoren tot het slag lieden dat nooit iets (van waarde) wint bij de lotto, schooltombo-la’s of andere oplichterijen. Wij hebben dus ook nooit een particulier aanbod gekregen om ons winnend biljet te verzilveren tegen de nominale waarde plus vijftig procent – u leest het goed! Deze praktijk schijnt al geruime tijd bon ton in kringen van beter gesitueerde middenstanders en andere vrije beroepen die zo een deel van hun zwarte inkomsten kunnen witwassen. Onfatsoenlijk?

Laten we een kat een kat noemen: deze semimediterrane rotstaat en zijn Federale Overheidsdienst Financiën is één grote maffiose bende die zich onledig houdt met het pesten van wat kleine garnaal om zo naar de buitenwereld toe de schijn nog enigszins op te houden. Ondertussen spelen de grote haaien à la Guy Verhofstadt – om maar één voorbeeld te noemen – schoon weer met de zuur verdiende en hem meteen weer afgeluisde poen van de brave burger…
Bros
***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *